На Теребовлянщині п’яний водій перекинувся на вантажівці і потім втік з лікарні

ДТП

Фото ілюстративне

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 3 грудня 2021 року на 91-му кілометрі автодороги Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль – це орієнтовно поблизу села Стара Брикуля, що на Теребовлянщині.

Близько другої години ночі водій вантажного автомобіля “ЗІЛ 131” не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті ДТП кермувальник отримав забій лівого стегна та коліна і каретою швидкої був доставлений у Теребовлянську районну лікарню для надання медичної допомоги.

Окрім того водій вантажівки мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події чоловік категорично відмовився. Також відмовився від огляду на стан сп’яніння і у медичному закладі.

Згодом він самовільно залишив медичний заклад.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій визнав свою провину тільки у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП. А щодо нетверезого кермування провини не визнав, заявив, що алкоголю не вживав і продував алкотестер у приміщенні лікарні.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з нагрудних камер поліцейських, суд прийшов до висновку що в діях кермувальника вбачаються ознаки обох інкримінованих йому порушень.

У підсумку Теребовлянський районний суд 20 грудня постановив водія автомобіля “ЗІЛ 131” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

31 грудня закінчився термін апеляційного оскарження і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Кременці водій, який давав поліції 200 грн хабаря, отримав 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Аварія на Бучаччині: водій посигналив і перелякана дитина тачками в’їхала в автомобіль

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 3 січня