На Зборівщині трішки нетверезий водій давав поліції 800 гривень хабара

поліція постанова

Працівники відділення поліції № 2 м. Зборів відкрили кримінальне провадження за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.

Щоб уникнути відповідальності житель Залозецької територіальної громади пропонував гроші працівникам поліції.

Про це сьогодні, 13 січня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Поліцейські зупинили автомобіль ЗАЗ Ланос, яким керував житель району 1970 року народження. Водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Результат алкотестеру Драгер показав 0,35 проміле алкоголю в крові, зазначають у поліції.

Аби уникнути адміністративної відповідальності за дане правопорушення, чоловік запропонував поліцейським хабар в розмірі 800 гривень. Спробу надати неправомірну вигоду зафіксували бодікамери на одязі правоохоронців.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 ст. 369 ККУ – «пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Також поліцейські склали на порушника адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

За пропозицію хабара водієві загрожує 17000 грн штрафу, і за нетверезе водіння – теж 17000 грн.

Обидві справи розглядатимуться окремо.

Щодо хабара, то кермувальник “Ланоса” явно поспішив. За це порушення у майже 100% випадках водії отримують покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 грн.

А от за нетверезе водіння буває по-різному. Тим паче, що в даному випадку йдеться лише про 0,35 проміле, тому при адекватній поведінці і щирому каятті можна сподіватися, що Зборівський суд змилується і не призначить штрафу.

Читайте також:
На Теребовлянщині водія попросили перепаркуватися і потім склали на нього протокол за п’яну їзду

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі обласна лікарня і ще майже 20 будинків сьогодні залишилися без опалення

Наступна стаття

“Техно-Буд-Центр” виграв тендер на ремонт дороги Нижбірок – Старий Нижбірок