На Борщівщині п’яний водій скоїв аварію, втік і за 5 хвилин знову потрапив у ДТП

ДТП, новини Тернопільщини

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 9 листопада 2021 року на автодорозі Р-24 Татарів – Косів – Коломия – Борщів – Кам’янець-Подільський.

Ввечері, о 17.15 водій автомобіля “Шевроле Лачетті” не обрав безпечної швидкості, виїхав на зустрічну смугу та допустив бокове зіткнення з легковим автомобілем “Ford S-MAX”, який рухався в зустрічному напрямку.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали ушкодження лівих бокових частин.

Винуватець зіткнення залишив місце події і поїхав далі.

Але далеко не заїхав. О 17.20, тобто через п’ять хвилин після першого ДТП, водій “Шевроле Лачетті” знову виїхав на зустрічну смугу і допустив зіткнення з вантажним автомобілем марки “Камаз”.

А далі втікати уже не було чим. У результаті зіткнення обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження передніх лівих бокових частин, а особливо це стосується “Шевроле”.

Окрім того, як виявилося, водій “Шевроле” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Продувати алкотестер на місці події він відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у Борщівську міську лікарню.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (втеча з місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій свою провину визнав та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “Шевроле Лачетті” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання, яке передбачене за найбільш серйозне із числа вчинених порушень – а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Також порушник має сплатити 454 гривні судового збору. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Теребовлі п’яний фермер з Гусятинщини скоїв ДТП. Як його покарали?

Коментувати

Попередня стаття

На Монастирищині у результаті пожежі загинув чоловік

Наступна стаття

На Підволочищині люди здали у поліцію водія, який п’яним ганяв на квадроциклі