У Козові водій обматюкав поліцейських і не отримав штрафу за п’яну їзду

поліція

Козівський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали адміністративний протокол за нетверезу їзду.

Як вбачається із матеріалів, порушення було зафіксовано 22 жовтня 2021 року у селищі Козова. Ввечері о 17.30, на вулиці Б. Хмельницького працівники поліції зупинили водія автомобіля “DACIA SANDERO”, який перебував за кермом з ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій категорично відмовився і при цьому вчинив злісну непокору працівникам поліції – висловлювався нецензурними словами, шарпав правоохоронців за форменний одяг, погрожував їм фізичною розправою тощо.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законній вимозі поліцейського) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водієві “Дачії” загрожувало покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні кермувальник визнав свою провину у вчиненні порушення, передбаченого ст. 185 КУпАП, і розкаявся у вчиненому. Водночас він не визнав своєї провини у нетверезому кермуванні. Вказав, що працівники поліції безпідставно склали на нього протокол за ст. 130 КУпАП, не роз’яснивши при цьому причини зупинки.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, суд побачив наступне. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “DACIA SANDERO” і запропонували йому пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння. Кермувальник погодився, на місці зупинки продув драгер.

Алкотестер показав результат 0,00 проміле. Далі поліцейські запропонували водієві пройти огляд на стан наркотичного сп’яніння, а це робиться тільки у медичному закладі.

Після цієї пропозиції водій неабияк розлютився, почав нецензурно висловлюватися на адресу поліції і т. д.

Таким чином, суд зауважив, що водій на місці зупинки не відмовлявся від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння, а причин для огляду у медичному закладі не було.

А щодо наркотичного сп’яніння, то поліцейські не виписали водієві направлення на проходження такого огляду у медичному закладі.

Отож, у підсумку Козівський районний суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія автомобіля “DACIA SANDERO” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Водночас суд постановив визнати водія винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 185 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 136 гривень.

Також кермувальник має сплатити 454 гривні судового збору. Постанова судді 4 січня набрала законної сили.

У цьому випадку поліцейські або не змогли відразу розрізнити алкогольне і наркотичне сп’яніння, що згодом призвело до конфлікту або ж водій таки був тверезий і захищав себе як міг.

Читайте також:
На Підволочищині люди здали у поліцію водія, який п’яним ганяв на квадроциклі

Коментувати

Попередня стаття

У Підволочиську п’яний водій давав поліції 100 доларів хабара

Наступна стаття

Кладовище шин та дисків: як зараз виглядає дорога Ланівці – Тернопіль (ФОТО)