У Дарахові п’яний водій “Рено Лагуни” в’їхав в електричну опору

ДТП

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 19 грудня 2021 року у селі Дарахів, що на Теребовлянщині.

Близько третьої години ночі водій легкового автомобіля “Рено лагуна” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з електричною опорою.

У результаті ДТП автомобіль і опора отримали пошкодження.

Окрім того водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці події. Алкотестер показав результат 1,03 проміле при допустимих 0,2 проміле.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій визнав свою провину у нетверезому кермуванні – зізнався, що справді вживав алкоголь. І водночас не визнав провини у вчиненні ДТП – пояснив, що нікому не завдано матеріальних збитків, пошкоджено лише його авто.

Дослідивши матеріали справи, суд прийняв до уваги пояснення водія.

Отож, Теребовлянський районний суд постановив закрити справу за ст. 124 КУпАП щодо водія автомобіля “Рено Лагуна” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Водночас суд постановив водія автомобіля “Рено Лагуна” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді набрала законної сили 21 січня.

Читайте також:
0,79 проміле: у Трибухівцях водій “Сітроена” скоїв ДТП і отримав за це 850 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

0,79 проміле: у Трибухівцях водій “Сітроена” скоїв ДТП і отримав за це 850 грн штрафу

Наступна стаття

Екстракляса: хто є хто у чемпіонаті Польщі з футболу