На Бучаччині біля житлового будинку виявили 8 застарілих боєприпасів

Минулих вихідних на Тернопільщині виявлено та знищено дев’ять вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Про це сьогодні, 14 лютого, інформують у прес-службі Головного управління ДСНС України у Тернопільській області.

У п’ятницю, 11 лютого, о 16:00 у селі Звенигород Бучацької територіальної громади на вул. Долини на території приватного домогосподарства місцевого жителя виявлено 8 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни: 4 артилерійських снаряди АС-105 мм, АС-76 мм, АС-37 мм, 2 ручні гранати та 2 протитанкові міни.

12 лютого о 13:00 фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління їх вилучено та знищено в безпечному місці.

13 лютого о 12:30 під час проведення ремонтно-будівельних робіт на пам’ятці культурної спадщини національного значення, на території середньовічного замку у м. Скалат, у нижніх ярусах замкових веж виявлено мінометну міну, калібром 82 мм, часів Другої світової війни.

До місця події для детального обстеження прилеглої території та подальшого знешкодження вибухонебезпечного предмета направлено фахівців групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

Читайте також:
В аварії поблизу Тернополя одна людина загинула і троє травмовано (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

У Карпатах на горі Піп Іван рятували туриста зі Зборова

Наступна стаття

Петро Гадз відверто розповів про успіхи та плани