У Бережанах чоловік викрав “Жигулі” і отримав за це 17000 грн штрафу

Жигулі

У Бережанах чоловік захотів покататись на чужих “Жигулях”, тому викрав їх. Пригода завершилась для нього штрафом у 17000 гривень.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 2 лютого 2022 року. Фігурант справи – уродженець Волинської області,  із базовою середньою освітою, одружений, учасник АТО, не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, 19 листопада 2021 року близько 00 год. 35 хв підійшов до чужої автівки «ВАЗ 2101», відкрив незамкнені двері біля водійського сидіння, проник в салон, запустив двигун за допомогою контактної групи замка запалювання та поїхав з місця злочину.

Автівку залишив на тупиковій точці на вулицю Шепети – Бічна міста. Таким чином, вчинив кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 289 КК,  тобто незаконно заволодів транспортним засобом.

29 грудня 2021 обвинувачений пішов на угоду про примирення з потерпілим. 2 лютого 2022 суд цю угоду затвердив. Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу. Також суд сказав стягнути з обвинуваченого 3088 грн за проведені експертизи.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
Пожежа на Бережанщині: у Саранчуківській громаді горів житловий будинок

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал оприлюднив інформацію про заходи, які посилять безпеку тернополян

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 16 лютого