На Борщівщині п’яний водій на “Лексусі” в’їхав у мотоблок

Лексус

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 12 листопада 2021 року. Ввечері, близько 18.00, у селі Кривче водій автомобіля марки “Лексус” проявив неуважність, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення із мотоблоком.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Водій автомобіля залишив місце автопригоди і приблизно за 10 хвилин був зупинений працівниками поліції при в’їзді у місто Борщів.

Під час спілкування у водія “Лексусу” були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 1,55 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився, від проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу.

Водій “Лексусу” у судовому засіданні визнав свою провину. Пояснив, що того дня, проїжджаючи через село Кривче, відчув удар, однак, не побачив, що то мотоблок і подумав, що це хтось залишив на дорозі якусь техніку, тому поїхав далі.

На кільці перед в’їздом у Борщів його зупинили працівники поліції і повідомили, що він причетний до ДТП, а також запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння, на що він погодився, також погодився з результатом огляду. У вчиненому розкаюється, шкоду власнику мотоблоку відшкодував.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля марки “Лексус” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень – а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,03 проміле: у Заліщиках п’яний водій “Тойоти” виїхав на зустрічну і попався в руки поліції

Коментувати

Попередня стаття

У Теребовлі злодії розібрали дах будівлі і вкрали металеве покриття

Наступна стаття

На Бучаччині підприємиця за торгівлю підробленим алкоголем отримала 63000 грн штрафу