Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 10 березня (ВІДЕО)

Наслідки обстрілу пологового будинку у Маріуполі

Оперативна інформація Генерального штабу Збройних сил України станом на 06.00 10.03.2022 щодо російського вторгнення.

Розпочато п’ятнадцяту добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Сили оборони України продовжують стримувати наступ ЗС РФ у Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського операційних районах. Захищають українські міста Харків та Охтирку. Основні зусилля зосереджуються на недопущенні просування противника в південно-східному напрямку. Триває кругова оборона міста Маріуполя.

Російські воєнні злочинці нанесли ракетно-бомбові удари по пологовому будинку та дитячій лікарні міста Маріуполя. Ворог завдає численних жертв мирним жителям та руйнує цивільну інфраструктуру.

Разом з тим продовжується прикриття державного кордону з Республікою Білорусь.

На Сіверщині, українські захисники утримують оборону міста Чернігова. Вживаються заходи щодо стримування просування ворога в напрямку Києва.

Угруповання сил і засобів оборони міста Києва перебуває в постійній готовності до відбиття наступу противника, наносить вогневе ураження наступальним угрупованням окупантів та утримує визначені оборонні рубежі.

На південному напрямку здійснюється стримування противника у напрямках на міста Кривий Ріг, Миколаїв, Вознесенськ та населений пункт Нововоронцовка (Херсонської області).

На інших напрямках угруповання військ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони.

Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України відбивають ракетно-бомбові удари та знищують засоби повітряного нападу противника, здійснюють протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ.

Протягом останніх двох діб винищувальна авіація та підрозділи зенітних ракетних військ знищили чотири штурмовика Су-25 та два вертольоти противника.

Противник знизив темпи наступу, його особовий склад деморалізований. Значно збільшилась кількість випадків дезертирства та мародерства.

Віримо в Збройні Сили та інших українських захисників! Слава Україні!

Читайте також:
Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 9 березня

Коментувати

Попередня стаття

Тернопіль та вся Україна вимагає від НАТО «закрити українське небо» від московських ракет та літаків

Наступна стаття

У Бережанах на гуртівні виникла пожежа – згорів холодильник