На Тернопільщині “диверсанти” продовжують палити суху траву – 8 пожеж на заході області

Впродовж минулої доби рятувальники 2-го Державного пожежного рятувального загону ГУ ДСНС України у Тернопільській області ліквідували 8 пожеж сухої трави.

Так, о 11:58 в смт. Козлів Козлівської територіальної громади виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,5 га.

О 12:05 в селі Білокриниця Підгаєцької територіальної громади виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 1 га.

О 13:20 в селі Городище Козівської територіальної громади виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,005 га.

О 13:40 в с. Залізці Залозецької територіальної громади виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 4,5 га.

О 18:30 по вул. Зарічній в м. Зборів виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,5 га.

О 19:15 в селі Присівці Зборівської міської територіальної громади виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 0,2 га.

О 19:54 в селі Покропивна Козлівської територіальної громади виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 2 га.

О 22:00 на хуторі Совини Носівського старостинського округу Підгаєцької територіальної громади Тернопільського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 2 га.

Пожежі ліквідовано місцевими пожежними командами смт. Козлів, смт. Залізці та черговими караулами 2-го Державного пожежно-рятувального загону (ДПРЗ) Головного управління ДСНС України у Тернопільській області.

2-ий Державний пожежно-рятувальний загін працює в межах колишніх Бережанського, Зборівського, Козівського та Підгаєцького районів.

Нагадаємо, кілька днів тому олова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш заявив, що паління трави в умовах воєнного часу буде прирівнюватися до диверсії.

Влада та рятувальники ДСНС закликають мешканців області не спалювати суху траву, адже це шкодить довкіллю та відволікає силові структури від інших завдань, які зараз виникають в умовах воєнного стану.

Читайте також:
Жителька Бережанщини палила суху траву і спричинила масштабну пожежу (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 18 березня

Наступна стаття

Окупанти завдали ракетного удару по західній околиці Львова