У Чортківському районі шахраї викрали у жінки 150000 гривень

гроші, гривні

Факт шахрайства, вчиненого щодо жительки району, задокументували працівники чортківської поліції.

Невідомий зателефонував  жінці та, шляхом обману, переконав її міняти паролі картки. У підсумку жінка втратила майже 150000 гривень.

Про це сьогодні, 25 травня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Потерпіла розповіла, що до неї зателефонував чоловік, який представився співробітником фінансової установи. Він запевнив жінку, що невідомі намагаються розрахуватися її банківською карткою в інтернет-магазині.

Аби убезпечити кошти, необхідно заблокувати картку та змінити пін-код. Додав, що дану операцію слід виконати негайно. Жінка надала аферисту конфіденційні дані, які надійщли смс-кою. Зловмисник зумів перевести з рахунку кредитки майже 150 тисяч гривень.

Відомості про правопорушення правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Вони встановлюють особу зловмисника.

Поліцейські закликають мешканців бути обережними, не повідомляти незнайомцям свою конфіденційну інформацію, у випадку, коли до вас телефонують під приводом змінити паролі, переказати гроші на інший рахунок чи мобільні номери, збільшити строк дії картки – кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділенні банку, або ж за номером «гарячої лінії» банку.

Нагадаємо, минулого тижня за аналогічною схемою у жительки міста Заліщики шахраї викрали з банківської картки 55000 гривень.

Коментувати

Попередня стаття

У Хоросткові водій “Ланоса” зіткнувся з велосипедистом (ФОТО)

Наступна стаття

У Тернополі подорожчає проїзд на водному транспорті