2,09 проміле: на Підгаєччині спіймали п’яного водія. Що йому за це було?

алкотестер, драгер

Підгаєцький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали протоколи за нетверезе керування транспортним засобом.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 4 лютого цього року у селі Мужилів Підгаєцької територіальної громади. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “Рено Дастер”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 2,09 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не з’явився у судове засідання, але через канцелярію суду подав клопотання про закриття справи. Чоловік запевнив, що того дня алкогольних напоїв не вживав, а тому не погодився із результатом огляду на стан сп’яніння, проведеного на місці зупинки. Відтак, в акті огляду не поставив свого підпису, який би засвідчував про згоду із результатом.

Про свою незгоду заявив працівникам поліції, а ті в свою чергу не забезпечили йому проведення повторного огляду у медичному закладі, як це передбачено законодавством.

Відеозапис з місця події фактично підтвердив те, що зазначив водій. На диску видно, як чоловік продуває газоаналізатор, драгер показує 2,09 проміле. Однак на відеозаписі не зафіксовано чи водій згоден із отриманим результатом, а також не зафіксовано, що у випадку незгоди йому пропонують пройти огляд у медичному закладі.

Відтак, дослідивши матеріали, Підгаєцький районний суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія автомобіля “Рено Дастер” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Гусятині оператор автозаправки здав у поліцію п’яного водія

Коментувати

Попередня стаття

У Теребовлі шахрай представився дільничним інспектором і викрав плазмовий телевізор

Наступна стаття

«Допомога армії від Тернополя» готує черговий вантаж з допомогою для наших захисників