У Заліщиках п’яний водій “Таврії” втікав від поліції і заїхав у тупик

тупик

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 5 січня цього року у місті Заліщики. Близько другої години ночі на вулиці 40 років Перемоги працівники поліції подали сигнал зупинки водієві автомобіля “ЗАЗ 110206” (“Таврія”), який порушував правила дорожнього руху.

Кермувальник не виконав вимогу про зупинку і спробував втекти від поліцейських. Чоловік заїхав у двір будинку по вул. С. Бандери, 94, але там не має наскрізного проїзду і втікач змушений був зупинитися.

Під час спілкування у водія “Таврії” були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки кермувальник відмовився. Також категорично відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад. Свою відмову чоловік мотивував начебто тим, що він пасажир, а не водій.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив. Тож справу розглянули без його участі.

Дослідивши матеріали, в тому числі й відеозапис з місця події, Заліщицький районний суд постановив водія автомобіля “Таврія” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,09 проміле: на Підгаєччині спіймали п’яного водія. Що йому за це було?

Коментувати

Попередня стаття

«Допомога армії від Тернополя» готує черговий вантаж з допомогою для наших захисників

Наступна стаття

У Кременці водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу