У Шумську шахраї видурили у переселенки майже 15000 гривень

гроші

Черговий факт шахрайства задокументували працівники  відділення поліції № 1 м. Шумськ вчинений щодо 29-річної жінки.

Аферисти зняли з її карткового рахунку майже 15 000 гривень. Про це сьогодні, 19 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Працівники кіберполіції розповідають, що заявниця стала жертвою шахрайства пов’язаного з виплатами грошової допомоги українцям під час дії воєнного стану. Зловмисники за допомогою фішингу виманюють гроші у громадян під виглядом надання державних виплат. Аферисти роблять розсилку SMS-повідомлень, де розповідають про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям.

У повідомленні шахраї можуть вказати посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей. У таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані на підозрілих ресурсах, автоматично передають їх шахраям. Після чого зловмисники привласнюють гроші українців.

Повірила шахраям й жителька області. Як тільки вона ввела свої банківські дані з її електронного гаманця зникло 14500 гривень.

Відомості про злочин слідчі територіального підрозділу поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Правоохоронці зазначають, що подібного роду інформацію, особливо з приводу фінансових виплат слід отримувати, лише з офіційних джерел. Потрібно уважно перевіряти URL-адресу сайту, один непомітний символ може означати, що ви потрапили на фішинговий ресурс. Не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Слід пам’ятати, якщо ж фінансову інформацію розголошено,  необхідно негайно звернутись до банку та заблокувати картку.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, у Теребовлі шахрай представився дільничним інспектором і викрав з помешкання плазмовий телевізор. 

Коментувати

Попередня стаття

На Зборівщині п’яний водій потрапив у ДТП і намагався уникнути відповідальності

Наступна стаття

Мер Скалата ледь не отримав 17000 гривень штрафу