2,9 проміле: у Козові судили пішохода, який п’яним вибіг на дорогу і спричинив ДТП

п'яний пішохід

Козівський районний суд призначив покарання для пішохода, який спричинив дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 3 березня цього року на 112-му кілометрі траси М-30 Стрий – Ізварине. В обідню пору поблизу села Дибще Козівської громади пішохід раптово вибіг на дорогу і спричинив дорожньо-транспортну пригоду, у результаті якої автомобіль “Фольксваген Кадді” отримав значні механічні ушкодження.

Як згодом з’ясувалося, пішохід перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння – 2,91 проміле.

На чоловіка склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду). У судовому засіданні пішохід свою провину визнав.

Зазвичай пішоходів рідко карають штрафами і в подібних випадках обмежуються зауваженнями. Але у цій справі виявилося кілька обтяжуючих моментів.

Перший із них, це те, що пішохід перебував у стані алкогольного сп’яніння. І другий – внаслідок ДТП водій автомобіля зазнав збитків на суму 32000 гривень.

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” заявив, що матеріальні збитки йому досі не відшкодовані, а тому просив притягнути пішохода до відповідальності.

Відтак, дослідивши матеріали, Козівський районний суд постановив визнати винним пішохода у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім того порушник має іще сплатити 496 гривень судового збору. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Кременці жінка втікала від сімейного насильства і попалася п’яною за кермом авто

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: Все що треба знати про облаштування укриттів у багатоквартирних будинках Тернополя

Наступна стаття

Зеленський пропонує продовжити воєнний стан і мобілізацію ще на три місяці