У Бережанах водій у машині пив пиво і заробив 17000 грн штрафу

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 10 січня цього року у місті Бережани. На вулиці Гімназійній працівники поліції виявили водія автомобіля “Пежо Партнер”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки.

Драгер показав 1,61 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Пежо” своєї провини не визнав. Розповів, що він того дня приїхав з Тернополя і залишив машину на вулиці, неподалік від свого дому. Оскільки погода була майже зимова, пішов у місто, щоб купити незамерзайку для очищення скла авто, вирішив залити її. А потім коли сидів у машині та пив пиво, до нього підійшли працівники поліції та запропонували пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік каже, що йому не потрібно було проходити огляд, оскільки він автомобілем у цей момент не керував. Відповідно і не повинен нести відповідальність за нетверезе кермування.

Втім, суд не прийняв до уваги ці пояснення, оскільки вони виявилися вигаданими і спростовуються відеозаписом, який поліцейські долучили до матеріалів справи. Так ось, на відео зафіксовано факт керування транспортним засобом і навіть факт порушення водієм автомобіля “Пежо Партнер” правил дорожнього руху, яке й стало причиною зупинки. Після продування драгеру водій жодним чином не заявляв поліцейським того, що розповів у суді, тобто не оспорював факту керування автомобілем.

Отож, дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд постановив водія автомобіля “Пежо Партнер” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,9 проміле: у Козові судили пішохода, який п’яним вибіг на дорогу і спричинив ДТП

Коментувати

Попередня стаття

У боях за Україну загинув воїн з Кременеччини Сергій Ганжусь

Наступна стаття

На Гусятинщині внаслідок ДТП загинув водій “Фольксвагена”