У Борщеві біженець із Запоріжжя спав у машині і отримав протокол за п’яну їзду

Фото ілюстративне

Борщівський районний суд розглянув справу щодо водія із Запоріжжя, на якого склали протокол за нетверезу їзду.

Як вбачається із матеріалів, факт порушення було зафіксовано 27 березня цього року у місті Борщів, пише Тернополіс.

Ввечері, близько 22.00, на вулиці Промисловій працівники поліції виявили водія автомобіля “HYNDAI IX 35”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – різкий запах, порушення координації рухів, тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На чоловіка склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що він їхав із Запоріжжя в Івано-Франківськ, куди кілька днів тому відвіз свою родину. У Борщеві зупинився, щоб переночувати. За порадою продавця магазину, розташованого на околиці міста, зупинився неподалік на території автозаправки “WOG”. Оскільки далі вже не мав наміру їхати, то після того як припаркувався, випив пляшку пива та й ліг спати у салоні авто.

Втім, через якийсь час у вікно постукали поліцейські, запитали документи, ну і закінчилося все протоколом.

Досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу на відсутність будь-яких доказів того, що чоловік із Запоріжжя керував автомобілем. На відео зафіксовані лише пояснення водія, який сидить у машині, причому пояснення цілком ідентичні до тих, що він надав у суді.

Отож, у підсумку Борщівський районний суд постановив закрити справу щодо водія автомобіля “HYNDAI IX 35” у зв’язку із відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду уже набрала законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі валютник та його клієнт отримали по 8500 гривень штрафу

Наступна стаття

3,05 проміле: на Кременеччині спіймали і покарали дуже п’яного водія