У Шумську п’яний водій “дев’ятки” давав поліції 20000 грн хабаря

Фото ілюстративне

Намагаючись відкупитися хабарем, шумчанин тепер нестиме ще й кримінальну відповідальність.

Про це сьогодні, 17 серпня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

На лінію 102 надійшло повідомлення від  інспектора сектору реагування патрульної поліції про те, що водій автомобіля ВАЗ 2109 пропонує неправомірну вигоду за непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

На місці події слідчо-оперативна група задокументувала корупційне діяння жителя Шумської громади. З’ясувалося, чоловіка зупинили в місті за порушення правил дорожнього руху. У ході спілкування поліцейські помітили, що він нетверезий. На прохання пройти тестування на стан алкогольного сп’яніння зловмисник став пропонувати поліцейським 20 тисяч гривень.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 369 (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу.  Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі або штраф у розмірі 17000 грн.  Відповідальність за статтею 130 (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння)  КУпАП шумчанин теж нестиме.

Читайте також:
Водій із Підгайців, який на Теребовлянщині скоїв ДТП, отримав 51000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

3,13 проміле: у Великих Гаях п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП

Наступна стаття

Сергій Надал: Наші воїни з Тернополя на фронті, безкоштовно лікують зуби, завдяки мобільній стоматології