0,32 проміле: у Борщеві водій мопеда випив пляшку пива і отримав 17000 грн штрафу

алкотестер, драгер

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував мопедом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 17 червня цього року у місті Борщеві. Ввечері, близько 19.00, на вулиці Об’їзна працівники поліції зупинили водія мопеда “Кануні”.

Під час спілкування у кермувальника були помітні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці зупинки. Драгер показав 0,32 проміле, що лише на 0,12 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився і від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні чоловік зізнався, що 17 червня випив пляшку алкогольного пива і через деякий час керував мопедом, оскільки не вважав, що перебуває в стані сп’яніння. Чоловік запевнив, що почував себе нормально, поводився адекватно, тому не вважає, що перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія мопеда “Кануні” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Серед водіїв часто побутує думка, що випита пляшка пива не покаже алкоголю під час огляду на стан сп’яніння. Втім, як бачимо, це трохи не так. Драгер 0,3 проміле покаже, а цього цілком достатньо, щоб отримати 17000 грн штрафу.

Читайте також:
Поблизу Бережан п’яний лісник перекинувся на “Жигулях” і нічого йому за це не було

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Бережан п’яний лісник перекинувся на “Жигулях” і нічого йому за це не було

Наступна стаття

Через великий попит у Тернополі відбудеться додатковий благодійний концерт Іво Бобула