У Теребовлі водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Фото ілюстративне

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 20 травня цього року у місті Теребовлі. Вранці, близько 08:30, на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Поліцейські запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки або у медичному закладі.

Однак водій від проходження огляду категорично відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху України.

Впродовж року вказаний водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій ВАЗу своєї провини не визнав. Запевнив, що не перебував за кермом у стані сп’яніння.

Втім, з відеозапису, наданого поліцейськими, слідує, що водій вказував на те, що ввечері минулої доби пив коньяк, тому запах алкоголю може бути присутнім.

Отож, дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Підгаєччині водійка автомобіля за нетверезу їзду отримала 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Понад два проміле: на Підгаєччині спіймали і покарали п’яного водія “Жигулів”

Наступна стаття

Генератор: як обрати та де купити