У Підгайцях п’яний водій “Опеля” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

дтп

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 4 липня 2022 року у місті Підгайці. В обідню пору на вулиці Шевченка водія автомобіля “Opel Astra” не врахував дорожньої обстановки, не обрав безпечної швидкості руху і допустив зіткнення з припаркованим на узбіччі автомобілем “Nissan Pathfinder”.

У результаті ДТП, на щастя, обійшлося без травмованих, але транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Опеля” на місці зупинки та у медичному закладі відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Опеля” від надання пояснень відмовився.

Дослідивши матеріали справи, Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “Opel Astra” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Тернополянин, який викрав з архіву медичні картки і здав їх на макулатуру, отримав 850 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Доставка из Турции: где заказать услугу

Наступна стаття

Переваги та експлуатаційні вимоги до чавунних дров’яних печей