Спецоперація “Промінь”: у Тернополі пояснили причину ажіотажу з роздачею повісток

Сьогодні, 3 лютого, у Тернополі відбувся брифінг щодо презентації національної кампанії “Гвардія наступу”.

Ця кампанія передбачає створення добровільних батальйонів для підсилення наступальних дій.

Під час брифінгу голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш також пояснив чому впродовж останніх кількох днів, у Тернополі та регіоні масово роздають повістки та чому в обласному центрі так багато людей у військовій формі з інших регіонів.

“По-перше повістки роздають з 24 лютого 2022 року, тобто з початку повномасштабного вторгнення Росії. Друге, активно вони роздаються завжди. Третє питання – те, що вчора було в місті Тернополі, це спеціальне відпрацювання силових структур, це спеціальна операція “Промінь”, яка проходила, і проходить по всій області. На даний час вже проведено більше 20-ти таких операцій. Не знаю, чому вона вчора викликала такий ажіотаж, – зазначив Володимир Труш. – І те, що масово роздають повістки, якщо люди не хочуть брати повістки, то не хочуть воювати, то питання виникають до нас з вами, чи ми справжні українці. Ми, якщо справжні українці, то не повинні ховатися від мобілізації. Виставлені блокпости – у нас в країні війна, відпрацювання територій проходило і в довоєнний час і мобілізація нікуди не ділася – вона триває. Людина, яка називає себе українцем, вона не тільки виставляє аватарку в Фейсбуці, а йде захищати свою державу”.

Нагадаємо, впродовж останніх кількох днів тернополянам призовного віку активно роздають повістки на вулицях міста. Зокрема, вчора також практично на всіх в’їздах та виїздах в обласному центрі були встановлені блокпости військових та поліції.

Читайте також:
Графік вимкнення електроенергії на Тернопільщині у період з 30 січня до 5 лютого

Коментувати

Попередня стаття

На Кременеччині внаслідок пожежі травмувалися двоє людей

Наступна стаття

Кому належить ВАТ “Тернопільобленерго” та куди скаржитися, коли вимикають світло?