У Бережанах водій “копійки” попався нетверезим і отримав штрафів на 54000 гривень

Фото ілюстративне

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 19 червня 2022 року у місті Бережани. В обідню пору на вулиці Замковій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21011” (“Жигулі”, “копійка”), який порушував правила дорожнього руху.

Під час перевірки документів з’ясувалося, що цей водій позбавлений права керування транспортними засобами, оскільки раніше він притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Під час спілкування поліцейські помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння і запропонували йому пройти огляд на місці зупинки за допомогою алкотесту. Чоловік погодився.

Результат виявився позитивним. Драгер показав 1,2 проміле, що в шість разів вище допустимої норми.

Водій погодився з отриманим результатом і відмовився від можливості повторного огляду у медичному закладі.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили на розгляд у суд, але тільки цим неприємності для водія не закінчилися.

Поліцейські на місці зупинки винесли постанову щодо водія за ч. 4 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) і стосовно порушника було застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень.

Водій “копійки” цю постанову не оскаржував і вона набрала законної сили, а при розгляді адміністративного протоколу визнав свою провину та за порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП отримав 34000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на три роки.

Таким чином, нетверезий виїзд у місто для порушника обернувся двома штрафами на загальну суму 54400 гривень.

Читайте також:
У Тернополі водій “Форда” за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: запроваджуємо комплексну програму «Родини Героїв Тернополя»

Наступна стаття

ВЧ роз’єми для коаксіального кабелю: відмінності та їхня важливість