У Монастириській громаді п’яний водій ВАЗу погрожував звільнити поліцейських з роботи

поліція

Після вчинення ДТП нетверезий водій погрожував поліцейським фізичною розправою і звільненням їх з роботи.

Монастириський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 31 жовтня 2022 року у селі Криниця Монастириської міської громади. Водій автомобіля “ВАЗ 2109” (“дев’ятка”) не вибрав безпечної швидкості руху, проявив не уважність та допустив наїзд на бордюр, внаслідок чого автомобіль отримав механічні ушкодження.

Керманич перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Окрім того водій виражався до працівників поліції нецензурними та образливими словами, погрожував їм фізичною розправою та звільненням з роботи, шарпав правоохоронців за форменний одяг.

За все це на порушника склали 4 адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди), за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) і за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню поліцейського).

У суді усі ці протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій ВАЗу уже був спокійним, визнав свою провину у вчиненні зазначених порушень, розкаявся та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Монастириський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Водієві ВАЗу пощастило, що у суді чотири протоколи об’єднали в матеріали однієї справи і в такому випадку призначається покарання тільки за найбільш серйозне порушення. Бо якби кожен протокол розглядали окремо, то за кожне порушення були б окремі штрафи і плюс ще чотири рази оплата судового збору у сумі майже 500 гривень.

Читайте також:
На Бучаччині п’яний водій “Жигулів” в’їхав у “Мітсубісі”. Як покарали порушника?

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині розшукується “особливо небезпечна особа” (ДОПОВНЕНО)

Наступна стаття

Робота у Бучачі: свіжі вакансії за квітень