Майже 4 проміле: у Заліщиках неплатник аліментів заробив ще й штраф за нетверезу їзду

Фото ілюстративне

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 13 вересня 2022 року на 423-му кілометрі автодороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече (це неподалік від міста Заліщики).

Працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109”, на якого за неповну сплату аліментів було встановлено тимчасове обмеження в праві керування транспортними засобами.

Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки за допомогою алкотестера. Результат – 3,94 проміле, що майже в 20 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ч. 3 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, тимчасово обмеженою в такому праві) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину та підтвердив усі факти, викладені у протоколах.

Дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрали законної сили.

Отож, до несплачених аліментів чоловік додав собі свіжих витрат.

Слід зауважити, що вказаний водій у попередні роки уже неодноразово притягувався до відповідальності за нетверезу їзду та сімейне насильство.

Читайте також:
У Чорткові п’яний водій “Жигулів” заїхав у торговий кіоск. Як покарали порушника?

Коментувати

Попередня стаття

На Зборівщині у жінки вкрали скутер

Наступна стаття

У Чорткові врятували чоловіка, який тонув у річці Серет