Білорусь проти Лукашенка: на акції вийшли працівники заводів по всій країні (ФОТО, ВІДЕО)

14 серпня працівники різних промислових підприємств у різних містах Білорусі вийшли на масові акції солідарності – люди вимагають переглянути результати президентських виборів.

Учасники мітингів вважають, що підсумки голосування були сфальсифіковані.

Крім того, вони вимагають припинити насильство силовиків щодо мирних демонстрантів і звільнити всіх затриманих на акціях, інформує Українська правда з посиланням на білоруське видання TUT.BY.

Зокрема 14 серпня протестують:

Працівники Білоруського металургійного заводу в Жлобіні.

Білорусь протести

Мінського електротехнічного заводу, Мінського заводу шестерень і Мінського моторного заводу в столиці Білорусі.

Також на акцію солідарності вийшли понад сто працівників найбільшого будівельного підприємства Мінська – ВАТ “МАПІД” і “Мінскінтеркапс”.

На Мінському заводі колісних тягачів кілька сотень людей скандують: “Іди!”.

Також “Іди!” скандують працівники заводу “Гефест” в Бресті.

Протестують співробітники Мінського метро.

Співробітники підприємства “Гродно Азот” в місті Гродно вимагають, щоб упродовж години випустили всіх затриманих ув’язнених.

Також протестують Гродненський м’ясокомбінат і тютюнова фабрика “Неман”.

Працівники МАЗу повідомили, що на заводі “не дають можливості масового висловлення протесту, вказали призначити від кожного підрозділу по 1-2 людини”.

У Мінську на площі Свободи протестують близько 70 гідів. Вони тримають плакати: “Мы казалi турыстам, што Беларусь мiрная”, “Гiды супраць гвалту”.

У Новополоцьку працівники “Нафтан” вийшли на зустріч з владою, щоб висувати вимоги керівництву. Раніше працівники цього підприємства повідомляли, що виходять з профспілок.

Працівники галузі зв’язку виступили з відкритим зверненням на сайті change.org. Вони вимагають: зупинити незаконні затримання і насильство по відношенню до мирних громадян і затриманих, звільнити затриманих і політв’язнів і зупинити їх подальше переслідування, вийти на діалог з народом, припинити всі форми тиску на представників ЗМІ, призначити нові чесні вибори із залученням міжнародних спостерігачів і т .п.

В Жодино на акцію солідарності вийшли працівники Ковальського заводу важких штамповок.

У Жабинці протестують працівники цукрового заводу.

Співробітники Парку високих технологій також приєдналися до мирної акції солідарності з тими, хто в ці дні страждає від насильства.

Співробітники “Мінських кабельних мереж” вишикувалися в ланцюг солідарності.

У Бобруйську чесних виборів і припинення насильства вимагають працівники “Белшини”. Робітники скандують “Живе Білорусь!”.

Також протестують співробітники підприємства легпрому “Мілавіца” і завод “Атлант” в Барановичах.

Нагадаємо, у Мінську та інших містах Білорусі тривають ненасильницькі акції протесту – вранці 14 серпня люди виходять на вулиці, щоб сказати своє ні свавіллю міліції, яка застосовувала насильство до затриманих білорусів.

У Білорусі після виборів президента 9 серпня почалися акції протесту, які супроводжуються сутичками, насильством із боку силовиків, затриманнями і блокуванням інтернет-медіа. Робітники влаштовують страйки, жінки виносять квіти на вулиці на знак протесту проти дій влади.

Опозиційну кандидатку Світлану Тихановську представники влади вивезли до Литви.

Після цього інший білоруський опозиціонер Валерій Цепкало заявив з України про створення Фронту національного порятунку Білорусі.

У ніч на 14 серпня з ізоляторів тимчасового утримання в Білорусі масово випускали затриманих на мітингах людей, багатьох відразу забирали в лікарню.

Коментувати

Попередня стаття

На третій день вдалося розшукати безвісти зниклу 15-річну дівчину з Теребовлянщини

Наступна стаття

Сергій Надал: Тернополяни зупинили транспортну блокаду. Дякую Вам!