Українські прикордонники знайшли у кущах 9000 євро і віддали їх державі

Кілька днів тому, 19 вересня, за 15 метрів від кордону з Румунією у траві лежала чимала пачка іноземних купюр, скріплених канцелярськими резинками.

Проте прикордонники не привласнили кошти собі. У пачці знаходилось понад 200 купюр номіналом 20, 50, 100 та 200 євро – усього 9 250 євро, — зазначає ДПСУ.

Службовці припускають, що протиправні елементи мали намір використати у незаконній діяльності, пов’язаній з переміщенням сигарет через кордон. Проте на самому кордоні нікого виявлено не було, пише inpoland.

Незадовго до виявлення коштів прикордонний наряд відділу «Селятин» Чернівецького загону на даному напрямку затримав невідомого чоловіка без документів, який повідомив, що є місцевим жителем прикордоння. Мету перебування біля кордону він не пояснив. Після встановлення особи, чоловіка притягнуть до адмінвідповідальності.

В мережі ця новина викликала хвилю обурення та хейту. Замість підтримки більшість коментаторів поспішили дати негативну оцінку діям службовців. На адресу хлопців лунає наступне: «Показуха!», «Могли оставить себе», «Не знайшли, а скинули так буде правдивіше», «Что-то мне подсказывает, что один из вас, уважаемые пограничники, попался на взятке», «Это анекдот что нашли и принесли».

Сергіій Дейнееко — генерал-майор, голова Прикордонної служби України, учасник російсько-української війни, вирішив заступитися за своїх побратимів. Він зазначив, що за чесність і вірність своїй справі хлопці отримали грошове заохочення — по 10 тисяч гривень премії кожен.

Читайте також:
Далекобійниця: українка розповіла про аспекти нежіночої професії у Європі

Коментувати

Попередня стаття

Як прожити інваліду на 2500 гривень пенсії: козівський блогер хоче зустрітися із Зеленським

Наступна стаття

Наступного тижня на всю країну лише дві червоні зони карантину: Тернопіль і Бережани