У Чехії пронісся потужний торнадо. Загинули щонайменше п’ятеро людей (ВІДЕО)

торнадо у Чехії

У Чехії пройшов торнадо, внаслідок негоди постраждали сотні людей, щонайменше п’ятеро – загинули.

Понад 120 тис. домогосподарств лишилися без електроенергії, повідомляють чеські ЗМІ.

Торнадо стався пізно ввечері, 24 червня у Південноморавському регіоні. Метеорологи назвали його одним з найсильніших, які спостерігалися в Чехії і припустили, що він мав категорію F-4 – тобто другу за силою за шкалою Фудзіти. При такій негоді швидкість вітру сягає щонайменше 332 км на годину.

З будинків зривало дахи, вітер перекидав автомобілі і виривав з корінням дерева. На будівлі падав град діаметром до 10 сантиметрів. В одному з міст потужний вітер перекинув автобус. Через негоду рятувальники оголосили надзвичайну ситуацію.

Найбільших руйнувань зазнали міста Бржецлав і Годонін. Місцеві ЗМІ пишуть, що по суті торнадо зрівняв із землею частину міста Годонін й частини прилеглих сіл – Лужиці, Грушки, Моравська Нова Весь і Мікулчіце. На швидкісній магістралі Прага – Братислава неподалік від постраждалих населених пунктів через повалені дерева та опори ліній електропередач утворився транспортний затор понад 50 км в обох напрямках.

За попередніми оцінками, загалом постраждало щонайменше 300 осіб. Кількість загиблих досягла 5 людей, але рятувальники продовжують розбирати завали, тому ця цифра може зрости.

Майже по всій країні людей закликають залишатися дома, оскільки негода із сильним вітром і градом може тривати й надалі. На допомогу чеським рятувальникам для усунення наслідків катастрофи прийшли військові, а також рятувальники з Австрії та Словаччини.

Читайте також:
Нове смертельне ДТП у Польщі: загинув 38-річний українець (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі “візовий центр” торгував фальшивими довідками з результатами ПЛР-тестів на COVID-19

Наступна стаття

Втекли до води: вчора у Тернополі зникли четверо дітей