Замість «бронзи» – квіти: тернополянка Підгрушна «привезла» збірній України п’яту сходинку

Навіть два штрафні кола не завадили жіночій команді  у суботу, 5 грудня, потрапити до п’ятірки найкращих в естафеті.

По-справжньому феноменально свої етапи – перший та четвертий – провели відповідно Дарія Блашко та тернопільська чемпіонка, капітан Олена Підгрушна.

Забійницею гонки стала Дарія Блашко. Дівчина використала лише один запасний патрон (на «стійці»). Максимально українка виклалася й на дистанції. Як результат – естафетну паличку Дарина передала четвертою з відставанням лише в 10,3 сек.

Другою на дистанцію вийшла Валентина Семеренко. На вогневих рубежах українка використала чотири запасні патрони. Також дещо програла ходом та дистанції.

Її сестра Віта вийшла на третій етап четвертою вже з відставанням в 37,4 сек. Якщо «лежку» біатлоністка закрила «чисто», то зі стійкою були проблеми – одне коло штрафу. Як результат – п’ята сходинка та 1:35,4 хв.

«Чисту лежку» показала й тернополянка Підгрушна. Завал стався вже на «стійці», а точніше – одне коло штрафу. Попри це капітан жіночої збірної показала феноменальну швидкість на трасі. Хоч за секундами команда програла – +2:39,9 хв, за позиціями – зберегла своє.

Як результат, в естафеті українки посіли п’яту сходинку. До слова, «золото» виборола команда Швеції, «срібло» отримали дівчата з Франції, «бронзовими» призерками стали німкені.

Христина СЛОТА

Коментувати

Попередня стаття

То суддя захворів, то водій не прийшов: житель Підгайців зумів уникнути штрафу за п’яну їзду

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 6 грудня