У Польщі придумали, як грати шахи по-новому (ФОТО)

У Польщі винайшли цікавіший спосіб грати у шахи – так звані діагональні шахи.

Про новий метод пресі розповів автор ідеї Збігнєв Кокосіньські, професор Краківської політехніки, пише yavp.pl.

«Ця гра буде значно цікавішою, аніж класичні шахи. Ба більше, вона підійде навіть для початківців, які не знають усіх комбінацій та ходів».

Зміни стосуються не лише ходів, але й розташування. Так, у шахах по-новому фігури розміщуватимуться на кутах, діагонально навпроти.

У діагональній версії гри пішаки можуть рухатись у двох напрямках (вперед і направо) й атакувати в трьох напрямках (вперед по діагоналі вліво, вперед по діагоналі вправо й назад по діагоналі вправо).

Нагадаємо, у класичних шахах пішаки можуть рухатись на один квадрат вперед (два на початку) і бити противника лише по діагоналі.

Новий спосіб гри передбачає й інше розташування шахових фігур. Так, поруч з королем у діагональних шахах знаходяться слон та кінь. Тоді як у традиційній версії – слон та королева.

Щодо інших правил, то вони залишаються майже незмінними.

У діагональній версії виграти гру за кілька ходів, як це іноді буває в традиційних шахах, коли за дошкою суперники протилежного рівня, не вийде. Адже тут король захищений чотирма лініями оборони і щоб до нього дістатися, треба докласти більших зусиль, а значить і потрібно затратити більше ходів.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Динамо і Шахтар отримали суперників в 1/8 фіналу Ліги Європи

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 27 лютого

Наступна стаття

Фермерське господарство “Гадз” розпочало випуск яблучних чипсів