Тернопільська “Нива” не змогла зіграти на стадіоні імені Шухевича і тепер може отримати технічну поразку

стадіон Тернопіль

У понеділок, 5 квітня, відбулися матчі 20-го туру чемпіонату України серед команд першої ліги.

Втім, поєдинок “Нива” (Тернопіль) – “Гірник-Спорт” (Горішні Плавні) не відбувся.

Наразі справу щодо цього матчу передано у контрольно-дисциплінарний комітет і є дуже велика ймовірність, що тернопільська команда отримає технічну поразку.

Причиною такої ситуації стало те, що “Ниві” відмовили у проведенні матчу у Тернополі на стадіоні імені Шухевича через підготовку поля до півфіналу Кубка України “Агробізнес” (Волочиськ) – “Динамо” (Київ).

Тернопільська команда спробувала знайти інший стадіон, але зіткнулася з кількома відмовами через неготовність футбольних полів у сусідніх містах у весняний період.

Згодом, вдалося отримати дозвіл на проведення матчу на львівському стадіоні “Скіф”, але “Гірник-Спорт” не погодився на такий варіант.

Натомість команда з Полтавщини заявила про готовність оплатити тернополянам проїзд для того, щоб провести матч у Горішніх Плавнях. Втім, керівництво “Ниви” відповіло відмовою.

У підсумку матч 20-го туру першої ліги “Нива” – “Гірник-Спорт”, який був запланований на 5 квітня, взагалі не відбувся. Тепер подальшу долю поєдинку вирішуватиме Контрольно-дисциплінарний комітет.

Нагадаємо, що 21 квітня у Тернополі на стадіоні імені Шухевич відбудеться матч півфіналу Кубка України між волочиським “Агробізнесом” та київським “Динамо”. А 12 травня на цьому ж стадіоні відбудеться фінал Кубка України.

Тому тернопільський стадіон наразі готують до цих двох поєдинків.

Таким чином, як мінімум до середини травня “Нива” не зможе грати у Тернополі.

До цього часу “Нива” має провести домашні матчі першої ліги з “Вересом”, “Прикарпаттям” та “Чорноморцем”. За попередніми даними, ці матчі відбудуться у Чорткові.

Наразі ж весняна стадія чемпіонату для “Ниви” розпочалася вкрай невдало. Тернопільська команда тричі поспіль програла, а четвертий матч взагалі не відбувся.

Двічі тернополяни програли у гостьових поєдинках і однієї поразки зазнали у домашньому. Але цей “домашній” матч проти “Волині” “Нива” проводила у Луцьку і там поступилася з рахунком 2:0.

Слід зауважити, що і в осінній стадії тернопільська “Нива” мала проблеми з проведенням домашніх поєдинків – то червона зона карантину у Тернополі, то поганий стан поля у пізню осінь. Відтак, за весь осінній сезон команда зіграла буквально 2-3 матчі у рідному місті, а інші домашні поєдинки проводила у сусідніх містах – Волочиську, Вишнівці, Львові тощо.

Щодо ситуації у турнірній таблиці, то у “Ниви” наразі залишається 18 очок і після 20-го туру вона уже скотилася на 13-те місце у турнірній таблиці. Позаду перебувають лише три команди.

Читайте також:
Збірна України вдома не змогла обіграти Казахстан (ВІДЕО)

Коментувати

Попередня стаття

Забагато роботи: Тернопільський ОЛЦ пояснив зміну оформлення статистики ковідних хворих

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 6 квітня