День на Євро – 16 червня: результати, розклад матчів та трансляцій

гол Роналду на Євро-2020

Перший тур групового етапу чемпіонату Європи уже позаду. Сьогодні стартує другий тур. Детальніше про це у нашому огляді.

Результати 15 червня

Група F. Угорщина – Португалія – 0:3.

Голи: Герейро (84), Роналду (87 з пен., 90+2).

Група F. Німеччина – Франція – 0:1.

Гол: Хумельс (20 у с.в.).

В останній день першого туру в боротьбу вступила «група смерті». Перший матч між Угорщиною і Португалією майже весь ігровий час претендував на сенсацію. Чемпіонам Європи потрібна була лише перемога, але вони ніяк не могли відкрити рахунок.

Більше того, угорці, яких підтримував переповнений стадіон у Будапешті, провели кілька гострих контратак і навіть забили гол, який пізніше відмінили через офсайд. Однак у підсумку всі зусилля угорців виявилися марними – за 6 хвилин до завершення ігрового часу лівий захисник португальців і дортмундської Боруссії Рафаель Геррейро в дотик замкнув черговий фланговий простріл, і м’яч, рикошетом від захисника, буквально заповз у ворота.

У хвилини, що залишилися, господарі поля відверто «посипалися», пропустили ще два історичних голи від Роналду і програли з великим рахунком. Спочатку Криштіану реалізував пенальті, а вже в доданий час з близької відстані завершив швидку комбінацію своєї команди. Ці голи стали 10-им і 11-им для Роналду, забитими у фінальних частинах Євро, більше на цих чемпіонатах ніхто в історії не забивав.

Попередній власник рекорду — француз Мішель Платіні, щоправда, свої 9 голів забив на одному Євро 1984 р. Тоді в фінальній частині грали лише 8 найсильніших команд континенту, а Платіні відзначався в усіх трьох матчах групового раунду (причому зробив два хет-трики у ворота Бельгії і Югославії), забив переможний гол на останній хвилині додаткового часу півфіналу з Португалією, а потім відкрив рахунок і у фіналі з Іспанією. Роналду ж для рекорду знадобилися 5 чемпіонатів Європи – 2004, 08, 12, 16 і ось тепер 21 рр.

В іншому матчі незвично короткого ігрового дня відбулася перша «битва титанів» на Євро – чемпіони світу французи в Мюнхені зустрічалися з німцями. Французи виглядали симпатичніше, але все вирішив єдиний гол в грі – причому на 20-ій хвилині, після прострілу гравця збірної Франції і Баварії Лукаса Ернандеса, центральний захисник Хумельс зрізав м’яч у свої ворота.

Анонси 16 червня

Група В. РФ – Фінляндія.

16.00. Трансляція «Футбол 1».

Росія, після приниження в грі з Бельгією, спробує врятувати ситуацію в матчі з фінами. Їм потрібна лише перемога, адже розраховувати на вдалий підсумок в останній грі в Копенгагені з пораненою Данією важко. Фіни, однак, вже відчули «смак крові» — перемогли Данію, то чому не зробити це вдруге?!

Букмекерська контора Фаворит приймає ставки на перемогу РФ з коефіцієнтом – 1,7, нічию – 3,65, фінів – 6,0.

Букмекерська контора Парі-Матч приймає ставки на перемогу РФ з коефіцієнтом – 1,69, нічию – 3,7, фінів – 6,1.

Група А. Туреччина – Уельс.

19.00. Трансляція «Футбол 1».

Турки поступилися в першій грі з італійцями, тепер потрібно набирати очки. Уельс врятував одне очко зі швейцарцями, а тепер і проти турків, очевидно, планує знову зіграти «другим номером».

Букмекерська контора Фаворит приймає ставки на перемогу Туреччини з коефіцієнтом – 2,64, нічию – 3,05, Уельса – 3,1.

Букмекерська контора Парі-Матч приймає ставки на перемогу Туреччини з коефіцієнтом – 2,65, нічию – 3,05, Уельса – 3,15.

Група А. Італія – Швейцарія.

22.00. Трансляція ТРК «Україна».

Італійці продемонстрували потужний і видовищний футбол у першому турі, перейшовши до розряду найголовніших фаворитів чемпіонату. Однак швейцарці – дуже серйозний суперник. Вони недорахувалися планових очків після першого матчу з Уельсом, тож тепер треба добирати в грі з італійцями.

Букмекерська контора Фаворит приймає ставки на перемогу Італії з коефіцієнтом – 1,69, нічию – 3,8, Швейцарії – 5,8.

Букмекерська контора Парі-Матч приймає ставки на перемогу Італії з коефіцієнтом – 1,68, нічию – 3,7, Швейцарії – 6,2.

Роман КИПИБІДА

Читайте також:
День на Євро – 15 червня: результати, анонси і прогнози букмекерів

Підписуйтеся на нашу сторінку в Інстаграмі – https://www.instagram.com/ternopolis2/

Коментувати

Попередня стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Т-20-08 Шумськ – Великі Дедеркали

Наступна стаття

У Тернополі буде новий дощовий колектор та реконструйована об’їзна дорога