День на Євро – 30 червня: результати, анонси і всі чвертьфінальні пари

Швеція - Україна, Євро-2020, гол Зінченка

Учора був справді епохальний день для футбольної збірної України – вперше за свою історію наша команда пробилася до вісімки найкращих збірних Старого континенту.

Це досягнення можна порівняти хіба з успіхом 2006 р., коли українці на чемпіонаті світу також вийшли з групи, а потім в 1/8 фіналу здолали в серії пенальті Швейцарію. Довгий час те досягнення було єдиним для нашої збірної і вважалося фантастичним, і ось тепер його вдалося повторити на Євро…

Тоді у 2006 р. у чвертьфіналі Україна поступилася Італії 0:3 і на цьому завершила свій шлях. Тепер суперник не менш авторитетний – збірна Англії. На тлі вильоту з чемпіонату цілої низки фаворитів, коло претендентів на титул суттєво звузилося, і Англія вийшла в ньому на одну з провідних позицій. На Євро вже немає жодного представника «групи смерті» (Франції, Німеччини чи Португалії). вилетіли й обидва суперники, які здолали нашу команду на груповій стадії (Голландія, Австрія), а українці все ще грають. І, як казав легендарний Сергій Бубка, поки в тебе є спроба — ти не переможений…

Результати 29 червня

1/8 фіналу. Англія – Німеччина – 2:0.

Голи: Стерлінг (75), Кейн (86).

Матч грандів не був переповнений гострими епізодами – за 90 хвилин гри обидві команди влучили у ворота суперників лише 7 разів. Британців гнав вперед переповнений лондонський «Уемблі» і вони таки знайшли свої шанси – відзначилися лідери атаки Стерлінг і Кейн. Однак гравцем матчу став захисник англійців і «Манчестер Юнайтед» Гаррі Магуайр – він 6 разів вигравав верхову боротьбу у суперників і зробив 44 точні передачі.

Швеція - Україна, травма Бесєдіна
Жахлива травма Артема Бесєдіна

1/8 фіналу. Швеція – Україна – 1:2.

Голи: 0:1 – Зінченко (27), 1:1 – Форсберг (43), 1:2 – Довбик (120+1).

У нашій команді організатори Євро виділили Олександра Зінченка, який забив гол, а також зробив гольову передачу на останніх хвилинах додаткового часу.

Ми ж відзначаємо тренерську перемогу Андрія Шевченка, який ризикнув у такому надважливому матчі випробувати сучасну тактичну схему з трьома центральними захисниками і двома латералями на флангах (їх роль блискуче виконали саме Зінченко, а також Караваєв).

Крім того, чітко під силового суперника Шевченко випустив на поле відразу двох «опорників» Степаненка і Сидорчука (такого раніше також не бувало за час тренерської «ери» Андрія). Тактичні перестановки дуже здивували шведів, а Україну вивели зі своєрідного ступора після гри з Австрією.

Відзначимо й дуже неприємний момент – жахливу травму Артема Бєсєдіна і червону картку шведу Даніельссону. Такою була ціна вирішального голу. Артем вже залишив табір збірної і терміново вилітає до Києва, де пройде поглиблене дослідження. З Англією він уже нашим не допоможе, але, як відзначив Шевченко після гри, тепер українці будуть грати і за Бєсєдіна…

Чвертьфінали:

2 липня. 19.00. Швейцарія – Іспанія (Санкт-Петербург).

2 липня. 22.00. Бельгія – Італія  (Мюнхен).

3 липня. 19.00. Чехія – Данія (Баку).

3 липня. 22.00. Україна – Англія (Рим).

Тепер Англія – головний претендент на титул. На її чемпіонство букмекери приймають ставки з коефіцієнтом 2,8. На Іспанію – 3,8, а на Італію – 4,8. Україна в трійці малоімовірних чемпіонів. Поставивши сьогодні  на перемогу нашої збірної 1000 грн., у випадку успіху можна виграти 25 000 грн. Коефіцієнти 24,0 також на перемогу Швейцарії і Чехії.

Роман КИПИБІДА

Читайте також:
День на Євро – 29 червня: результати, анонси і прогнози букмекерів

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Шумську: що пропонують та скільки готові платити

Наступна стаття

Наркотичний рекордсмен: у Заліщиках водій за місяць отримав два штрафи по 51 000 гривень