Тернопільська “Нива” розпочинає сезон з перемоги над фаворитом першої ліги

Нива Тернопіль

Тернопільська “Нива” у неділю, 25 липня, у стартовому матчі сезону 2021-2022 Першої ліги вдома перемогла житомирське “Полісся” з рахунком 1:0.

“Полісся” попередній сезон завершило на 11-му місці – це на дві сходинки вище від тернополян. Але у міжсезоння житомирська команда суттєво підкріпилася.

Так, на посаду головного тренера призначено відомого екс-гравця київського “Динамо” Юрія Калитвинцева, а на посаду тренера – іще одного знаменитого динамівця Геннадія Литовченка.

Окрім, того склад команди підсилили кількома потужними футболістами. Тож на старті сезону житомирське “Полісся” вважають одним із фаворитів першої ліги.

Натомість, тернопільській “Ниві” пророкують роль середнячка – команда зберегла основний склад і не зазнала суттєвих підкріплень у міжсезоння.

Тому у протистоянні “Нива” – “Полісся” тернополян не вважали фаворитом навіть при тому, що вони були господарями поля.

Втім, навіть за таких обставин підопічні Ігоря Климовського спромоглися здобути три очки.

У першому таймі житомиряни більше намагалися атакувати, а у футболісти “Ниви” шукали своє щастя у контратаках. І таки знайшли!

На 45-ій хвилині зустрічі Ігор Гатала пройшов у штрафний майданчик суперника, п’яткою скинув м’яч на Ігоря Семенину і той влучно пробив по воротах.

1:0 – як то кажуть, гол у роздягальню.

У другому таймі команди уже грали по рахунку. Гості багато атакували, адже їм потрібно було хоча б вирвати нічию у цьому протистоянні. Тернополяни у свою чергу вміло захищалися.

Слід зауважити, що шансів зрівняти рахунок у “Полісся” було таки небагато. На 66-ій хвилині після подачі з кутового житомиряни мали забити гол, але в останній момент промахнулися по воротах.

А вже в доданий арбітром час двічі виручив команду воротар тернополян Максим Механів.

У підсумку рахунок так і залишився 1:0 – суто трудова перемога і оптимістичний початок сезону для тернопільської “Ниви”.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
“Нива” на старті: фінансові справи, завдання на сезон і трансляції на каналі “Футбол”

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

День на Олімпіаді — 26 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Наступна стаття

Робота у Гусятині: свіжі вакансії за липень