День на Олімпіаді — 27 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Світоліна, Токіо, Олімпіада

Еліна Світоліна на Олімпіаді у Токіо

Фінішувала перша змагальна триденка Олімпійських ігор, і, підводячи попередні підсумки, відзначаємо, що Україна, на жаль, вже втратила кілька «золотих» шансів.

До Ігоря Радивілова, який навіть не зміг потрапити до фіналу на коронному опорному стрибку, нині додалася олімпійська чемпіонка з фехтування на шаблях Ольга Харлан, яка вилетіла вже після стартового бою. Та й навіть бронзова медалістка Токіо-2020 Дар’я Білодід не дуже задоволена якістю своєї медалі.

Таких шансів в нашої збірної, на жаль, не так багато, і кожна така втрата боляче відображається на емоціях уболівальників. Однак, сподіваємося, що ліміт невдач вже вичерпаний, а далі буде краще.

Результати 26 липня

Ольга Харлан вилетіла від китаянки (12:15) з самого ранку, а без неї швидко стало зрозуміло, що наші сьогоднішні шанси на нагороди були близькими до нуля. Два інших види програми, де Україна виставила сильних учасників, розглядалися більше з прицілом на майбутнє, аніж до реальної боротьби за нагороди.

У синхронних стрибках у воду з 10-метрової вишки наш юний дует Сербін/Середа поки не може похвалитися складною програмою, але навіть зі своїми коефіцієнтами стрибків хлопці виступили без серйозних помилок і протягом змагань входили до топ-4. Лише в останньому стрибку українців кількома балами різниці відсунули на шосте місце. Воно має сприйматися, як чудовий плацдарм, адже в юному віці наші хлопці вийшли на такий рівень, і в олімпійському Парижі, через три роки, безумовно, вже по них будуть звіряти олімпійські програми.

Ще один наш самородок – чемпіонка світу серед юніорок Каміла Конотоп – виступала сьогодні у важкій атлетиці (категорія до 55 кг). Наша 20-річна спортсменка видала 5 результативних спроб із шести, але до нагороди їй не вистачило всього 7 кг. Каміла посіла 5 місце, і три роки до Олімпіади в Парижі також зіграють на її користь.

З інших змагань відзначимо тенісні успіхи — Еліна Світоліна пройшла до третього кола змагань, а сестри Киченок взагалі вже в чвертьфіналі. У командному фіналі зі спортивної гімнастики збірна України (нагадаємо, що в Токіо вона виступає без свого лідера Олега Верняєва) посіла 7 місце.

Головні надії 27 липня

У вівторок не маємо відвертих «золотих» шансів, як це було у попередні три дні, але є за кого повболівати. Насамперед, уже в третій ночі у довгий кваліфікаційний турнір вступить наша змішана пара пістолетників Костевич/Омельчук. Перший раунд кваліфікації стартує о 3.00, а другий – 3.45. Нашу пару не вважають фаворитами, ставлячи на індійців і китайців, але може то й на користь. На всякий випадок повідомимо час початку фіналів: бронзового – о 5.00, золотого – о 5.37.

Іншим номером програми, який теоретично міг би стати українським, є жіночий маунтинбайк – велогонка в горах і з перешкодами. Були часи (а саме у 2017-ому), коли українка Яна Беломоїна очолювала світовий рейтинг. Нині вона не в числі фаворитів, але підготовка до Олімпіада була настільки непередбачуваною, а цей вид спорту такий конкурентний, що точно назвати фаворитів навряд чи хтось наважиться. Старт гонки – о 9.00.

Інші події

З інших подій відзначимо матч третього кола з жіночого тенісу Світоліна – Закарі (Греція), який розпочнеться орієнтовно о 7-8.00. Завтра також розпочне виступи на Олімпіаді лідер збірної України з плавання Михайло Романчук. О 14.40 він спробує відібратися до фіналу на 800 м вільним стилем.

Медальний залік станом на вечір, 26 липня:

таблиця медалей, Олімпіада

таблиця медалей, Олімпіада

таблиця медалей, Олімпіада

Читайте також:
День на Олімпіаді — 26 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

На Бучаччині у селі Новоставці освятили церковні дзвони (ФОТО)

Наступна стаття

У Бучачі п’яний водій з Вінничини давав патрульним 1000 гривень хабаря