День на Олімпіаді — 29 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Сьогоднішній день на Олімпіаді був не дуже багатий на події для української збірної. У тих фіналах, де виступали українці, вони були далекі від боротьби за п’єдестал. Однак позитивні моменти були й сьогодні.

Результати 28 липня

І найпильніша наша увага була прикута до тенісних кортів, де Еліна Світоліна намагалася пробитися до півфіналу. Три попередні стадії далися для українки дуже важко, перемоги вона здобувала у трьох сетах під палючим сонцем, а ось сьогодні перемогла італійку Дзорзі, як то кажуть, на класі – 6:4, 6:4. Еліна – у півфіналі!

А ось пара сестер Кіченок не змогла здолати пару із команди РОК і поступилася. Отож, Світоліна залишилася єдиною представницею України в тенісі.

Ще один невеликий позитивчик чекав нас в гімнастичному залі. 17-річний українець Ілля Костюк рівно пройшов усю програму абсолютної категорії (6 снарядів) і посів високе 11 місце. Цього спортсмена ми розглядаємо з прицілом на олімпійський Париж-2024, і гадаємо, такими темпами там він уже буде одним із фаворитів.

З інших олімпійських подій відзначимо повний виліт зі змагань збірної зі стрільби з лука, а також спірне рішення суддів, внаслідок якого дискваліфікували українського дзюдоїста Кенджау Нібалі ( у сутичці проти срібного призера чемпіонату світу з Узбекистану він провів прийом, який визнали забороненим), і він припинив боротьбу за медалі. Гадаємо, що завтра буде успішніший день.

Головні надії 29 липня

А пов’язані ці очікування, насамперед, з чоловічим фіналом у плаванні на 800 м. Українець Михайло Романчук подолав кваліфікаційний етап з кращим часом серед усіх учасників, а ще — олімпійським рекордом і рекордом України. У фіналі, звичайно, піде зовсім інша боротьба, і всі учасники буквально «витискатимуть» з себе всі сили. Та, гадаємо, є запас і у Михайла. Сподіваємося ми й на іншого українського учасника цього фіналу – Сергія Фролова, але його можливості скромніші.

До речі, букмекери продовжують вважати головним претендентом на перемогу німця Велльброка. Коефіцієнт на його  перемогу – 2,2. На перемогу Романчука – 2,4. А на італійця Пальтріньєрі – 2,75. Старт завтрашнього фіналу о 4.30 ранку.

Ще однією важливою подією завтрашнього дня є тенісний півфінал Еліни Світоліної. Вона зіграє на центральному корті і гра з чешкою Вондрусовою запланована третьою – після першого жіночого півфіналу  і чвертьфіналу Новака Джоковича. Попередньо старт матчу Еліни – не раніше 12.00.

Інші події

А ще завтра вступає в кваліфікацію в стрільбі з пістолету на 25 м Олена Костевич. 29 липня відбудеться її перша кваліфікація, а друга половина і фінал – 30 липня. Вийде в ринг і надія українського боксу Олександр Хижняк. У 1/8 фіналу вагової категорії до 75 кг він боксуватиме з японцем Моріваке. Старт бою о 5.00. Боксуватиме завтра і важковаговик Цотне Рогава, Анастасія Турчин змагатиметься у дзюдо (категорія до 78 кг), а Вікторія Ус спробує поборотися за високі місця у слаломі на каное.

Медальний залік на вечір, 28 липня:

олімпійські ігри - 2020, таблиця медалей

таблиця, медалі, олімпіада

таблиця медалей, Україна

таблиця медалей, Олімпіада

Читайте також:
День на Олімпіаді — 28 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

На Зборівщині помер священник УГКЦ Василь Жолнович

Наступна стаття

Тернопіль – єдиний обласний центр західної України, де можна купатися на міських пляжах