День на Олімпіаді — 5 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Олімпіада, бронзова медаль

Бронзову медаль здобув дует синхроністок Марта Федина/Анастасія Савчук.

Як і очікувалося, сьогодні на Україну пролився медальний дощ Олімпіади. Відразу чотири медалі — тобто половина до того, що було здобуто за попередні 11 днів.

Однак експерти це передбачали, і відзначали факт, що олімпійський розклад побудований таким чином, що в команди України другий тиждень має вийти значно сильнішим, ніж перший. Так поки і відбувається. Забігаючи наперед проанонсуємо ще один такий український день надій на суботу, 7 серпня. Хоча тепер по кілька медальних шансів буде кожного дня. Однак до завершення Ігор залишилося три повноцінних дні.

Результати 4 серпня

Поки найпозитивніші наші емоції пов’язані з борцівським килимом. До нагороди, здобутої в цьому виді спорту в попередній день, сьогодні додалися ще три. Гросмейстерський рівень боротьби продемонстрував Жан Беленюк, який у жодній сутичці не дав засумніватися в своїй перемозі. Так відбулося і у фіналі, який він впевнено виграв – 5:1. Перше золото Олімпіади!

Парвіз Насібов, на жаль, всі емоції залишив на килимі вчора. Сьогодні відчувалося, що батареї порожні, а у такому стані вигравати дуже важко. У нього срібло. Бронзовий фінал впевнено виграла Ірина Коляденко.

Ще одну бронзу приніс команді дует синхроністок Марта Федина/Анастасія Савчук. Ледь не від перших чемпіонатів світу за ери Незалежності збірна України стоїть у своєрідній черзі за нагородами в цьому консервативному виді спорту. Перед минулою Олімпіадою, складалося враження, що наші вже дуже наблизилися до бронзи, однак українки програли японкам, отож, залишилися з «дерев’яною медаллю».

В нинішньому олімпійському циклі у японок були виграні всі змагання – українки випереджали суперниць на обох чемпіонатах світу, здобуваючи бронзу і в дуетах, і в групах. На Олімпіаді міг завадити статус господарів у суперниць, але, очевидно, наші просто значно сильніші. Тепер чекаємо повторення такого подвигу в груповому виступі.

Сподівалися ми на нагороди і в метанні молота. Там 20-річний Михайло Кохан зумів метнути снаряд за 80 метрів. Цього мало вистачити навіть для нагороди, адже результат програвав лише показникам двох найсильніших поляків. Однак все змінив несподіваний національний рекорд від норвежця, який відсунув Михайла на 4 місце. Та, гадаємо, у нашого спортсмена ще все попереду.

Просто фантастичні результати були сьогодні продемонстровані в жіночому бігу на 400 м з бар’єрами. Золото і срібло розділили американки зі світовим рекордом і другим результатом в історії бігу. Наші дівчата були дуже добре готові, бігли на рівні рекорду України, але з фантастичними результатами призерок не могли посперечатися: Рижикова — п’ята, Ткачук — шоста…

Отож, після сьогоднішнього дня змагань в України 11 нагород: 1 золота, 2 срібних і 8 бронзових. Тобто вже повторений кількісний результат Ріо (там було, відповідно, 2-5-4), але віртуальна нагорода боксера Хижняка (він уже вийшов до півфіналу, і тепер гарантовано отримає нагороду) дозволяє стверджувати, що за 4 дні до завершення Ігор результат Ріо перевершений.

Головні надії 5 серпня

За чим слідкувати завтра? Насамперед, за тим же Олександром Хижняком. О 9.03 він вийде на півфінальний поєдинок. У випадку поразки отримає бронзову нагороду, а перемога дозволить поборотися у фіналі за золото.

Дуже потужно виграла сьогодні відбірковий заїзд Людмила Лузан у веслуванні на каное. Завтра о 3.44 вона вийде на старт півфіналу, і у випадку вдалого виступу фінал розпочнеться о 5.57.

Завтра також дебютує на Олімпіаді карате. І в першій день змагатиметься наша надія Анжеліка Терлюга (категорія до 55 кг). Груповий етап розпочинається об 11.00, а два переможці з кожної із груп (в Анжели – 4 суперниці) виходять до півфіналів.

Обидві наші велотрекістки вийшли сьогодні до чвертьфіналу (18 кращих учасниць) в коронному кейріні. Перший заїзд у них – о 10.06. Півфінальна і фінальна стадії також відбудуться завтра.

З надією вже за інерцією дивимося на борцівський килим. Там відбіркові сутички стартують о 5.00. Україну представлять Василь Михайлов і суперваговик Олександр Хоцянівський.

А ще завтра розпочинає змагатися тріо наших «зіркових» стрибунок у висоту – Магучих, Левченко і Геращенко. Їх кваліфікація стартує о 3.10.

Медальний залік на вечір, 5 серпня:

таблиця медалей, Олімпіада

таблиця медалей, Олімпіада

Читайте також:
День на Олімпіаді — 4 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

Аварія на Зборівщині: водій буса заснув за кермом і в’їхав у вантажівку (ФОТО)

Наступна стаття

Кременчанка Оксана Простопчук: Із мас-медіа мене «закинуло» у… цирк, який подарував моїй сім’ї нове життя в Європі