Радикальну партію не пустили на вибори у Тернопільську міську та обласну раду

Тернопільська обласна територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації партійного списку Радикальної партії на виборах до обласної ради.

Відповідне рішення прийняте напередодні і уже остаточне. Щоправда, оскаржити його можна у судових інстанціях, пише Терноград.

За відмову радикалам в участі у виборах депутатів облради проголосували члени комісії від політичних партій “Слуга народу”, “За майбутнє”, ОПЗЖ тощо.

Представники “Європейської Солідарності”, “Батьківщини” та “Голосу” не підтримали цього рішення.

Причина відмови у реєстрації – неправильно внесена застава, яка передбачена для участі у виборчому процесі.

Голова обласного осередку Радикальної партії Богдан Яциковський повідомив, що піде в суд оскаржувати це рішення, наразі готується позовна заява.

Він переконаний у незаконності дій обласної ТВК.

“Законом передбачено, що заставу для участі у місцевих виборах може вносити місцева партійна організація або вище стояча партійна організація. Втім, виборча комісія вважає, що заставу може вносити тільки місцева партійна організація і цим мотивує свою відмову. Вважаю це рішення політичним і незаконним, воно прийняте з метою не допустити нашу партію до участі у виборах”. – зазначив Богдан Яциковський.

За словами Яциковського, зацікавленими у недопущенні радикалів до участі у виборах є голова Тернопільської ОДА Володимир Труш, який проштовхує ці рішення через членів комісії від “Слуги народу” та сателітних партій.

Цікаво, що вибори до Тернопільської обласної ради не єдина проблема Радикальної партії Олега Ляшка.

Вчора ввечері Тернопільська міська територіальна виборча комісія також відмовила радикалам у реєстрації партійного списку на виборах депутатів Тернопільської міської ради, а також відмовила у реєстрації кандидата на посаду міського голови.

За словами Богдана Яциковського, аналогічна ситуація і у кількох районах області. Так, радикалам відмовлено у реєстрації для участі у виборах до Шумської ОТГ, Березовицької ОТГ, а також відмови отримані у Підволочиську, Зборові та Бережанах.

Усі ці відмови виборчих комісії будуть оскаржуватися у суді, і участь чи не участь Радикальної партії залежатиме уже від судових рішень.

Нагадаємо, Радикальна партія Олега Ляшка – один із політичних проектів, створених після Революції Гідності.

За результатами місцевих виборів 2015 року, Радикальна партія представлена своїми депутатами у Тернопільській обласній раді, Тернопільській міській раді, а також у 14 із 17 районних радах Тернопільщини.

На відміну від ряду інших постреволюційних політичних проектів, депутати яких уже розбіглися по інших політичних силах, Радикальна партія на Тернопільщині не тільки дожила до нових виборів, але й бореться за те, щоб підтвердити свій результат п’ятирічної давності. За даними соціологів, радикали перебувають на межі прохідного бар’єру. Втім, наразі питання впирається у реєстрацію для участі у виборах.

Читайте також:
За посаду міського голови Тернополя змагатимуться 9 кандидатів

Коментувати

Попередня стаття

“Динамо” і “Шахтар” дізналися суперників у груповому етапі Ліги Чемпіонів

Наступна стаття

“Нива” у матчі з “Волинню” забила чотири м’ячі: по два у свої та чужі ворота (ВІДЕО)