Навіщо йому три – тернопільський нардеп відмовився від двох депутатських мандатів

Народний депутат Іван Чайківський відмовився від отриманих мандатів депутата Тернопільської обласної ради та депутата Тернопільської міської ради.

Відповідні заяви політик написав сьогодні, 19 листопада.

За результатами голосування, команда Чайківського “За майбутнє” отримала 219 мандатів в різних радах. Фактично вони будуть присутні у всіх громадах області, дві з яких – Козова та Велика Березовиця – очолюватимуть їхні представники.

В той же час, команда висловилася за те, щоб Іван Чайківський зберіг за собою мандат Народного депутата України.

“Наша команда вважає, що вертикаль держава-область-громада дасть більше можливостей, щоб реалізовувати те, що ми запланували та що обіцяли виборцям”. – пояснив свій вибір Іван Чайківський.

Відтак, він написав заяви про відмову від мандатів депутата обласної ради та депутата Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, на місцевих виборах, що відбулися 25 жовтня, нардеп Іван Чайківський очолював виборчі списки партії “За майбутнє” до Тернопільської обласної ради та Тернопільської міської ради.

Втім, основний його акцент був все ж таки на виборах до облради. Зокрема, під час агіткомпанії, на рекламних біг-бордах поруч із зображенням Чайківського навіть розміщували гасло: “Обираємо голову області”.

За результатами виборів, до Тернопільської облради пройшли 6 партій. “Європейська Солідарність” отримала 17 депутатських мандатів, ВО “Свобода” – 13, “За майбутнє” – 12, “Слуга народу” і ВО “Батьківщина” – по 8, та “Довіра” – 6.

У “За майбутнє” хоч і третій результат, але за умови створення коаліції з іншими політичними силами лідер цієї партії все ж таки має шанс очолити Тернопільську обласну раду.

Втім, відмова Івана Чайківського від мандата депутата облради фактично означає, що він уже не претендує на посаду голови Тернопільської обласної ради.

Коментувати

Попередня стаття

«Світло без ртуті»: У Тернополі проводять модернізацію вуличного освітлення

Наступна стаття

Самое лучшее онлайн казино