Погана прикмета: новий мер Бучача уже встиг загубити печатку

У Бучачі у понеділок, 30 листопада, відбулася перша сесія новообраної міської ради.

Втім, уже на старті роботи нової міськради не обійшлося без казусів.

Міський голова Бучача, порошенківець Віталій Фреяк висунув на посади заступників представників від політичних партій ВО “Свобода” і “За майбутнє”. Тобто у міськраді Бучача працюватиме більшість, до складу якої входитимуть “Європейська Солідарність”, “Свобода” та “За майбутнє”.

Воно здавалося б нічого, але іще кілька днів тому партійний шеф Фреяка Степан Барна дуже критично висловлювався саме на адресу цих двох політичних сил.

Нагадаємо, минулого тижня на першій сесії Тернопільської облради головою обласного “парламенту” було обрано свободівця Михайла Головка. Представник партії “За майбутнє” Володимир Болєщук був обраний першим заступником голови облради, а представник “Слуги народу” Ігор Сопель – заступником голови.

Депутати від ЄС посад не отримали, а відтак згодом їхня фракція заявила про те, що у Тернопільській облраді утворилася олігархічна проросійська більшість у складі “Свободи”, “За майбутнє”, “Слуги народу” та “Довіри”.

Аргументів у висунутих звинуваченнях щодо олігархічності чи проросійськості звісно ж не було. Втім, чи то тернопільські порошенківці вирішили довго не ображатися, чи можливо ці закиди поширюються тільки вибірково на окремі ради.

Врешті решт, у Бучачі уже маємо союз “Європейської Солідарності”, “Свободи” та “За майбутнє”.

Втім, непослідовність у виборі політичних партнерів – не єдиний казус, що трапився на першій сесії Бучацької міськради. Мер Віталій Фреяк проявив неуважність і ледь не втратив штамп міськради.

Після завершення сесійного засідання, коли у міськраді вже майже нікого не було, депутат від “Довіри” Олег Грицак помітив на столі якусь печатку. Міський обранець узяв знахідку і викликав правоохоронців, щоб ті знайшли реального власника і повернули йому втрачений штамп.

Втім, іще до приїзду поліції з’ясувалося, що це Віталій Фреяк забув печатку у сесійній залі. В принципі, з ким не буває, але очільник Бучача вирішив не чекати приїзду правоохоронців – він спільно з двома своїми помічниками, застосовуючи силу, почали відбирати печатку в Олега Грицака.

– Я очікував в холі на наряд поліції. Раптом до мене підбігли керуючий справами міськради Василь Григоришин та секретар виконкому Ігор Мариняк й сказали: «віддай печатку». Я пояснив, що поверну у встановленому законом порядку, бо це цінність, а не проста річ. У той момент з’явився й Віталій Фреяк зі словами: «не займайся дурницями, віддай печатку».  Троє вони напали на мене, почали викручувати руки та забирати печатку силою. Тілесних пошкоджень мені не завдано, однак фізично я відчув біль. Добре, що у цей час якраз приїхали правоохоронці. Я віддав печатку, аби вони повернули її власнику,  розповів деталі інциденту Олег Грицак.

Коментувати

Попередня стаття

Тернопільська “Нива” програла “Металісту”, але іде на канікули з хорошими результатами

Наступна стаття

У Тернополі на дамбі зітнулися Porsche та Nissan. Є травмовані (ФОТО, ВІДЕО)