У Борщеві за порушення карантину склали протокол на власника кафе. Що вирішив суд?..

На Тернопільщині власник кафе хотів бути ввічливим, а отримав проблеми з правоохоронцями. На щастя, суддя став на сторону підприємця.

Як відомо з матеріалів справи, інцидент трапився 12 грудня 2020 року. Тоді власник одного з закладів харчування у Борщеві проігнорував карантинні обмеження та не зачинив кафе о 22:00, як передбачено законом. О 22:38 на місце приїхали правоохоронці, які й зафіксували факт правопорушення, склавши на власника кафе адміністративний протокол.

Нагадаємо, карантинні штрафи для представників бізнесу в Україні стартують від 17000 гривень. Призначаються вони на основі судових рішень після розгляду адмінматеріалів.

Під час засідання суду підприємець активно захищався, своєї провини він не визнав. Чоловік пояснив, що на момент прибуття правоохоронців відвідувачі якраз покидали вже зачинений заклад. Всередині були лише працівники. Ба більше, власник кафе запевнив, що просив відвідувачів не затримуватися, проте, аби не здатися неввічливим, не вимагав покинути заклад миттєво. Натомість дав гостям змогу без поспіху поласувати стравами й спокійно зібратися.

Цієї ж теорії дотримувалася адвокатка підозрюваного. Вона наполягала на відсутності чітких доказів.

Проаналізувавши всі матеріали суд визнав чоловіка не винуватим. Провадження у справі закрили.

Христина СЛОТА

Читайте також:
У Бережанах за порушення карантину склали протокол на власницю кафе. Що вирішив суд?..

Коментувати

Попередня стаття

Княже місто: 10 цікавих фактів про Теребовлю

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 17 січня