На Тернопільщині суд покарав маму, дочка якої 40 днів не ходила до школи

Впродовж першого семестру дев’ятикласниця без поважних причин пропустила 37 робочих днів

Заліщицький районний суд 19 січня цього року розглянув справу щодо жительки одного із сіл району за неналежне виконання батьківських обов’язків – 15-річна донька цієї жінки впродовж 40 днів не відвідувала школу.

20 грудня 2020 року працівники поліції склали адміністративний протокол на жительку району за неналежне виконання батьківських обов’язків.

До адміністративного протоколу була додана довідка, видана 14 грудня загальноосвітньою школою І-ІІ ступенів с. Угриньківці, в якій зазначається, що 15-річна дівчина за І семестр 2000-21 н. р. пропустила 37 робочих днів без поважних причин.

Матір школярки у судовому засіданні своєї провини не визнала – пояснила, що її дочка не хоче ходити в школу і вона не може змусити її відвідувати школу.

Дослідивши матеріали справи, суд 19 січня прийшов до висновку, що в діях жінки вбачаються ознаки адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 184 КУпАП.

Відтак, суд постановив визнати матір школярки винною у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 184 КУпАП, і накласти на неї адміністративне стягнення за даною статтею у вигляді попередження.

Окрім цього мама школярки має сплатити 450 гривень судового збору в дохід держави.

Постанова може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду через Заліщицький районний суд протягом десяти днів з дня її винесення.

Читайте також:
З понеділка до школи: у Тернополі з 25 січня відновлюють навчання

Коментувати

Попередня стаття

10 цікавих фактів про місто Чортків

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 24 січня