На Тернопільщині водій після ДТП вживав алкоголь і отримав 20400 гривень штрафу

Збаразький районний суд розглянув справу щодо водія, який вживав алкоголь після дорожньо-транспортної пригоди.

Випадок трапився 8 листопада 2020 року у селі Залісці Збаразького району. Водій автомобіля марки “ВАЗ 2106” (“Жигулі”) став учасником дорожньо-транспортної пригоди. Після аварії він почав вживати алкоголь до проведення медичного огляду на стан алкогольного сп’яніння, чим порушив вимоги п.2.10(є) Правил дорожнього руху України.

Згодом огляд все ж таки було проведено, результат показав, що чоловік перебуває в стані алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч.4 ст.130 КпАП України (вживання алкоголю після автопригоди). Матеріали справи направили у суд.

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча про його час і місце проведення був належним чином поінформований.

Суддя приступив до розгляду справи без участі водія. Дослідивши усі матеріали справи, адміністративний протокол, акт огляду на стан сп’яніння, пояснення свідків, відеофіксацію порушення, суддя Збаразького районного суду Гудима І. В. прийшов до висновку, що у діях водія вбачаються ознаки порушення, передбачені  ч.4 ст.130 КпАП України.

Отож, 3 лютого цього року, суддя постановив водія “Жигулів” визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.130 КпАП України, і призначити йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Окрім цього порушник має сплатити в користь держави 454 гривні судового збору.

Можливо не всі водії це знають, але, згідно чинного законодавства, вживати алкоголь після ДТП водіям заборонено і штраф за це передбачений вдвічі більший, ніж якби водій потрапив чи скоїв аварію з матеріальними збитками у стані сп’яніння.

Читайте також:
Поблизу Гусятина перекинувся автомобіль: п’яні мисливці поверталися з полювання

Коментувати

Попередня стаття

З Днем святого Валентина 2021: привітання у віршах, прозі та на листівках

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 11 лютого