На Бучаччині неповнолітній прийшов у ресторан подивитися на бійку і отримав ножове поранення

бійка у ресторані, ножі

Бучацький районний суд призначив покарання для чоловіка, який завдав ножового поранення неповнолітньому.

Як вбачається із матеріалів судової справи, злочин трапився 26 жовтня 2019 року у закладі громадського харчування у селі Язлівець Бучацького району.

Ввечері, близько 23.00, у приміщенні ресторану житель Бучаччини, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, пройшов на кухню, взяв звідти ножа і навмисно наніс удару неповнолітньому в праву частину живота.

У результаті удару потерпілий отримав проникаюче ножове поранення з ушкодженням печінки, що супроводжувалося внутрішньочеревною кровотечею та призвело до масивної крововтрати.

Дану подію кваліфікували за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості, яке призвело до тривалого розладу здоров’я).

У судовому засіданні обвинувачений своєї провини не визнав.

Неповнолітній потерпілий у суді розповів, що він того вечора разом з друзями зайшов у ресторан через задній хід, щоб подивитися на бійку. Стояв на відстані близько двох метрів від двох учасників бійки. Ні словесно, ні фізично у конфлікт не втручався, лише спостерігав. Потерпілий припускає, що обвинувачений сплутав його з кимось із своїх кривдників і помилково вдарив його ножом у живіт.

Хлопець також розповів, що обвинувачений не просив у нього вибачення і не компенсував шкоду, тому його слід покарати суворо.

Власник ресторану у судовому засіданні розповів, що у закладі виникла бійка і він викликав поліцію – 10-12 хлопців билися з двома братами.

Підприємець зазначив, що у нього у ресторані працює дружина обвинуваченого, який є його сусідом. Також запевнив, що ножа не бачив у жодного з учасників конфлікту.

Із пояснень обох сторін цього конфлікту слідує, що суперечка виникла між групою молодих людей та двома братами. Начебто все почалося з безневинного прохання знизити гучність музики. Потім в хід пішли нецензурні висловлювання, а потім один із братів у ході перепалки вдарив когось із опонентів пляшкою по голові.

Після цього конфлікт тільки загострився, а у ресторан через чорний хід забігла іще група молодих людей. Відтак, інший брат, будучи в схвильованому стані, схопився за ніж і вдарив ним одного із юнаків.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що у діях обвинуваченого вбачаються ознаки кримінального порушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України і призначив йому покарання, із застосуванням ч.1 ст.69 КК України, у вигляді арешту терміном на 6 місяців.

Окрім цього обвинувачений має в користь неповнолітнього потерпілого сплатити моральну шкоду в розмірі 100 тисяч гривень.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Рішення суду прийнято 24 лютого цього року і 2 березня воно оприлюднене у Єдиному реєстрі судових рішень.

Читайте також:
Не було червоних ліній: у Бучацькому районі власниця магазину отримала 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Легенди футболу: володар “Золотого м’яча” 2000 року Луїш Фігу

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 11 березня