За неналежне утримання дороги Броди-Тернопіль суд оштрафував директора фірми “Глобал Білд”

Зборівський районний суд за неналежне утримання дороги призначив покарання для директора товариства “Глобал Білд Інжиніринг”.

Як вбачається із матеріалів судової справи, 30 грудня 2020 року вранці близько 08.00 на 53-му кілометрі автодороги Броди-Тернопіль (це орієнтовно поблизу села Дітківці) водій легкового автомобіля “Фольксваген Кадді” внаслідок ожеледиці не впорався з керуванням та допустив з’їзд у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Після автопригоди було проведено обстеження ділянки вулично-шляхової мережі. Згідно акту обстеження, дорожні роботи на даній ділянці щодо усунення наслідків ожеледиці не проводилися.

Відтак, 3 лютого цього року на директора ТОВ “Глобал Білд Інжиніринг” було складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 140 КУпАП (порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць).

Згідно договору субпідряду ділянка дороги, на якій трапилася ДТП, перебувала на утриманні ТОВ “Глобал Білд Інжиніринг”. Відповідно до п.7.3.10. цього договору у разі скоєння ДТП внаслідок неналежного виконання умов цього договору, відповідальність несе Субпідрядник, тобто ТОВ “Глобал Білд Іжиніринг”.

У судове засідання директор фірми “Глобал Білд Інжиніринг” повторно не з’явився, тому Зборівський районний суд 3 березня розглянув справу без присутності особи, на яку складено протокол.

Дослідивши матеріали справи (протокол про адмінпорушення, схему місця ДТП, фотофіксацію місця автопригоди та ушкоджень авто, акт обстеження ділянки дороги, договір субпідряду на утримання дороги) суддя постановив директора ТОВ “Глобал Білд Інжиніринг” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 4 ст. 140 КУпАП.

У підсумку для директора дорожньої фірми призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень. Окрім цього посадовець має сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
Вивчення ПДР: найкраща підготовка до складання іспитів онлайн

Коментувати

Попередня стаття

У жителя Кременеччини зі сховку під шафою вкрали 100 тисяч гривень

Наступна стаття

Робота у Теребовлі: 10 вакансій з найбільшою зарплатою