У Ланівцях водій “дев’ятки” за нетверезу їзду отримав 20400 гривень штрафу

Фото ілюстративне

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який вдруге впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції був зафіксований 26 січня поблизу Ланівців на автодорозі Т 20-12 (Ланівці-Теофіполь).

Ввечері, близько 20.00, правоохоронці зупинили водія автомобіля ВАЗ-2109, який керував транспортним засобом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився у присутності двох свідків.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні, яке відбулося 9 березня, водій своєї провини у вчиненні порушення не визнав.

Однак дослідивши матеріали справи, в тому числі й матеріали відеофіксації, суддя прийшов до висновку, що у діях водія “ВАЗ 2109” вбачаються ознаки порушення, передбачені ч. 2 ст. 130 КУпАП.

У підсумку порушникові призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Нагадаємо, з 17 березня в Україні вступають в дію нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. В тому числі й посилюється покарання за нетверезе водіння.

Читайте також:
У Тернополі водій-наркоман за два місяці отримав три штрафи на загальну суму понад 60000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

ТзОВ “Бучачагрохлібпром” вкладе понад 350 мільйонів у молочну галузь у 2021 році

Наступна стаття

Потрапила в яму: суд покарав водійку “Фіату”, яка поблизу Чорткова скоїла страшне ДТП