Тренер із Теребовлі за нетверезу їзду отримав 20400 гривень штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який вдруге впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований працівниками поліції 25 лютого цього року у місті Теребовля.

Ввечері, близько 23.00, на вулиці Застіноцькій правоохоронці зупинили водія автомобіля “ MERCEDES-BENZ”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився у присутності двох свідків.

На кермувальника склали протокол за ч. 2 ст. 130 Кодексу України про адміністративні порушення (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Як зазначається у матеріалах справи, у квітні 2020 року цей водій уже притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП і тоді він отримав штраф у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, схоже, висновків із цього покарання чоловік не зробив і тепер повторно впродовж року знову попався на цьому ж порушенні.

У судовому засіданні водій свою провину визнав у повному обсязі.

Теребовлянський районний суд, дослідивши усі матеріали справи, 15 березня постановив визнати водія автомобіля “Мерседес Бенц” винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Цікаво, що відразу ж після цього рішення водій-порушник подав до суду заяву з проханням відтермінувати сплату штрафу. Чоловік працює тренером в одному із навчальних закладів Теребовлі і у даний час через скрутне матеріальне становище не має можливості сплатити штраф.

Суд задовільнив цю заяву і відтермінував сплату штрафу на 6 місяців – до 15 вересня цього року.

Нагадаємо, з 17 березня в Україні вступили в дію нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. В тому числі й посилюється покарання за нетверезе водіння. Відтак, за порушення вчинені після 17 березня, передбачені іще суворіші штрафи.

Читайте також:
У Підволочиську водій “вісімки” за нетверезу їзду отримав 20400 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі чоловік вийшов з бару і почав стріляти, щоб “заспокоїти” дітей

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 30 березня