Патрульні склали протокол за п’янку на водія, який спав у машині і нікуди не їхав

Відеозапис з нагрудної камери поліцейських врятував водія від багатотисячного штрафу.

Збаразький районний суд розглянув справу щодо водія автомобіля марки “Форд”, на якого патрульні склали протокол за нетверезу їзду.

Факт порушення працівники патрульної поліції зафіксували 1 березня цього року на 317-му кілометрі траси Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече – це орієнтовно за 4 км від Тернополя.

За версією патрульних, викладеною в адміністративному протоколі, водій автомобіля марки “Форд” ввечері, близько 23.30, керував транспортним засобом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – різкий запах алкоголю, порушення координації рухів, мови, поведінки.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився у встановленому законом порядку. Відтак, на нього склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

На час порушення санкція статті передбачала покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судове засідання водій, на якого склали протокол, з невідомих причин не з’явився.

Але від штрафу врятував його відеозапис з нагрудної камери поліцейських, який суперечить змісту, викладеному у протоколі.

Із долученого відеозапису вбачається, що патрульні не зупиняли водія “Форда”. Автомобіль стояв на узбіччі, а водій спав у ньому.

Під час усієї зйомки водій кілька разів повторював, що не керував транспортним засобом. Свідки пояснили, що не бачили факту керування автомобілем і їм лише зі слів патрульних відомо ніби цей водій керував транспортним засобом.

Отож, дослідивши матеріали справи, Збаразький районний суд постановив відмовити у притягненні до відповідальності водія “Форда” у зв’язку з відсутністю складу порушення в його діях.

Читайте також:
У Борщеві не змогли покарати водія, який п’яним потрапив у ДТП

Коментувати

Попередня стаття

300 мільйонів гривень: оголошено тендер на ремонт дороги Бучач-Товсте

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 15 квітня