17000 гривень штрафу: у Бережанах за новим законом покарали першого нетверезого водія

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Факт порушення був зафіксований 21 березня цього року у місті Бережани. Вночі, близько 02.30, на вулиці Львівській водій легкового автомобіля “ЗАЗ 110307” проявив неуважність та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “ЗАЗ 110307”. Тобто “Славута” зіткнулася зі “Славутою”.

У результаті аварії транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець автопригоди перебував з кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стані сп’яніння – 1,87 проміле, що у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника працівники поліції склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до пошкодження транспортних засобів) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій, який спричинив зіткнення, визнав свою провину і зазначив, що події, викладені в адміністративних протоколах, справді мали місце.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд 12 квітня постановив визнати водія автомобіля “ЗАЗ 110307” винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 та ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керувати транспортним засобом терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Нагадаємо, із 17 березня цього року в Україні вступив в дію новий закон, який передбачає посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Оскільки водій “Славути” вчинив порушення 21 березня, тому уже отримав не 10200 грн штрафу, як було раніше, а 17000.

Читайте також:
Штраф 51000 гривень: у Тернополі за новим законом покарали першого нетверезого водія

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі судили водія, який тричі за рік попався п’яним і за третім разом скоїв смертельне ДТП

Наступна стаття

17000 гривень штрафу: у Бучачі за новим законом покарали першого нетверезого водія