У Теребовлі за новим законом покарали першого водія: попався трішечки п’яний тракторист

Теребовлянський районний суд розглянув справу щодо тракториста, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Факт порушення поліцейські зафіксували 31 березня на 89-му кілометрі автодороги Галич-Підгайці-Сатанів (це у межах Теребовлі).

Близько 13.00 правоохоронці зупинили водія трактора марки “Беларус”, у транспортному засобі якого не працювала ліва передня фара в режимі ближнього світла.

Після зупинки виявилося, що водій, який працює в одному з аграрних підприємств Теребовлі, не мав при собі посвідчення тракториста, але це ще не всі його порушення.

Під час спілкування поліцейський запідозрив, що кермувальник може перебувати у стані алкогольного сп’яніння і запропонував йому на місці зупинки пройти огляд у присутності свідків.

Тракторист погодився. Драгер показав результат 0,35 проміле, що вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння. Це лише на 0,15 проміле вище допустимої норми.

При такому результаті доречно проситися у патрульних на огляд у медичному закладі. Іноді у лікарні результат може бути іншим.

Але теребовлянський тракторист відмовився їхати у медичний заклад для повторного огляду і погодився з цим результатом.

На чоловіка склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні тракторист визнав провину та щиро розкаявся у вчиненому.

Отож, дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд 12 квітня постановив визнати водія трактора “Беларус” винним у вчиненні адміністративно порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити в дохід держави 454 гривні судового збору.

Цікаво, що уже через три дні після прийняття цього рішення тракторист подав до суду заяву з проханням про відстрочку сплати штрафу у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем.

Теребовлянський суд у цьому питанні пішов йому назустріч і дозволив відстрочити сплату штрафу до 12 жовтня цього року.

Нагадаємо, із 17 березня цього року в Україні вступив в дію новий закон, який передбачає посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Оскільки тракторист вчинив порушення 31 березня, тому уже отримав не 10200 грн штрафу, як було раніше, а 17000.

Це, до речі, перший випадок на Теребовлянщині, коли водій за нетверезе кермування отримав штраф уже за новим законом.

Читайте також:
Гусятинський суд за новим законом покарав водія, який напився до безтями і скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

100 000 гривень на місяць: борщівські судді оприлюднили декларації доходів

Наступна стаття

Старі схеми: у Підволочиську суд не встиг покарати нетверезого водія